Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova šest barvna Rapida 105 z dodatnim lakirnim stolpom je bila prvič javnosti predstavljena na letošnjem sejmu China Print.
Podjetje Koenig & Bauer je na letošnjem sejmu China Print v Pekingu (Kitajska) predstavilo nov tiskarski stroj srednjega formata Rapido 105. Večkrat dnevno so v živo predstavili delovanje šest barvne različice z dodatnim lakirnim stolpom za obdelavo pol formata največ 720/740 x 1.050 mm.

Na tehnološki zasnovi strojev serij Rapida 106 in Rapida 106 X je podjetje Koenig & Bauer razvilo koncept zasnove novega stroja Rapida 105. Zato del te predstavljajo številne komponente avtomatizacije, prav tako so izboljšane lastnosti in zmogljivosti tiska. Posebej omembe vredno pa je tudi izboljšano vodenje papirja z nadgrajeno vlagalno mizo s sesalnim jermenom, ki zagotavlja učinkovito sredinsko sesanje oziroma vodenje materiala v tiskarski sistem.

Rapida 105 je namenjena širšemu grafičnemu trgu. V standardni konfiguraciji lahko obdeluje medije debeline od 0,06 - 0,7 mm,  v kartonski pa do debeline 1,2 mm. Opremljena je lahko z do osmimi barvnimi enotami, vključno z obračanjem pol, dodatnimi enotami za premazovanje/lakiranje, aplikacijo hladne folije, podajalnikom zvitkov v pole in številnimi logističnimi funkcijami.

Po navedbah podjetja Koenig & Bauer je na Kitajskem po pandemiji trenutno zaznati velik gospodarski razvoj in potencial, večina novih naložb je skoncentrirana v večjih tiskarnah. "Z novo generacijo sistema Rapida 105 je pravi izdelek ponujen ob pravem času," je prepričan Dietmar Heyduck, direktor prodaje in prokurist podjetja Koenig & Bauer Sheetfed.

Na Kitajskem so trend prodaje daljše ofsetne linije s šestimi ali več barvnimi enotami in različnimi vgrajenimi možnostmi dodelave. Po poleg zelo zapletenih in prilagodljivih različic opreme je še posebej veliko povpraševanje po rešitvah za več avtomatizacije, ki skrajšajo čas nastavitev stroja in povečajo njegovo učinkovitost delovanja. Številne tiskarne se preusmerjajo v tisk velikega formata, zato se beleži trend povpraševanja po sistemih serije Rapida 164 (format 1.205 x 1.640 mm).

Več informacij na www.koenig-bauer.com.