Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Bobst predstavlja novo strojno platformo za tisk etiket.
Z novima sistemoma Digital Master 340 in Digital Master 510 je Bobst predstavil novo digitalno platformo za tisk oziroma izdelavo etiket. Z njima so hkrati izboljšali tudi ponudbo rešitev celostne izdelave (vse v enem - All In One). Gre za digitalizirane in avtomatizirane proizvodne linije s funkcijo tiska in dodelave etiket. Nova serija rešitev temelji na modularni in razširljivi arhitekturi, ki končnemu uporabniku omogoča individualno konfiguracijo in fleksibilno razširitev kadarkoli glede na potrebe.

#bobst #digitalmaster #tisketiket

Bobst z novima sistemoma odgovarja na potrebe trga etiket, kako premagati pomanjkanje usposobljenega kadra, kako doseči večjo produktivnost, agilnost oziroma prilagodljivost proizvodnje. Nova sistema ponujata širino tiska 340 in 510 milimetrov. Imata novo, optimizirano zasnovo, ki omogoča še boljšo uporabniško izkušnjo in hkrati lažje vzdrževanje. Tako kot prejšnji model Master DM5 tudi nova ponujata tisk in dodelavo z izsekovanjem etiket v enem prehodu.

Tiskarski del sestoji iz UV kapljične enote tiska in fleksotiskarske enote, pri čemer model Digital Master 510 s širino tiska 510 milimetrov ponudnikov izdelave tisk odpira nove poslovne možnosti s tiskom etiket večjega formata. Oba modela tiskata s hitrostjo do 100 metrov na minuto pri polni ločljivosti 1.200/1.200 dpi s štirimi ali šestimi barvami, opcijsko pa lahko digitalno izpisujeta še pokrivno belo. Na ta način zapolnjujeta vrzel med tradicionalnimi digitalnimi in fleksotiskarskimi sistemi tiska etiket.  in opcijsko digitalno belo barvo so tiskarski stroji zasnovani tako, da zapolnijo vrzel med tradicionalnimi digitalnimi in fleksotiskarskimi stroji. Poleg tega sta oba modela konfiguracijsko prilagodljiva potrebam končnega uporabnika od izključno digitalne konfiguracije do različnih kombiniranih digitaliziranih analognih.

Fleksotiskarski moduli so predvsem zaželeni za tiskanje zahtevnih medijev, za tisk aplikacij z visoko pokrivnostjo bele barve ali tisk posebnih Pantone barv. Dodelavni moduli pa omogočajo lakiranje, haptične in holografske učinke, slepi tisk s hladno folijo, UV-laminiranje in varnostne aplikacije. Za celovito dodelavo so na voljo tudi samodejni polrotacijski izsekovalniki.

Bobst bo novitete predstavil tudi na dveh spletnih seminarjih, 13. in 20. aprila. Na seminar se je potrebno prijaviti tukaj.

Več informacij na www.bobst.com.