Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Rosas Maschinenbau je predstavilo štiri nove rešitve za trg etiket (na sliki sistem Deer I).
Podjetje Rosas Maschinenbau, nemški proizvajalec previjalnikov in nadzornih sistemov, je predstavilo štiri nove izdelke za trg izdelave etiket: kamero za neprekinjeno skeniranje Infinity 4K, svojo drugo generacijo hitrega dvosmernega previjalnika Gazelle, serijo fleksotiskarskih enot FP III ter pametni in kompaktni stroj Deer I.

#rosas #tisketiket #dodelavaetiket #nadzor

Kamera za linijsko skeniranje Infinity 4K je zasnovana za ravne previjalnike z mizo, ki upravljajo zvitke materiala širine do 520 mm. Opremljena je z novo tehnologijo pregledovanja tiskovin, ki temelji na umetni inteligenci in zagotavlja možnost kontrole kakovosti izdelave etiket na stopnji operaterja z več letnimi izkušnjami. Sistem deluje v kombinaciji s programsko opremo za samodejno nastavitev in zmožnostmi, kot sta preverjanje predloge v formatu PDF in primerjava z odtisom z izdelavo poročila v PDF obliki. Preverja lahko različne etikete, vključno s farmacevtskimi, vinskimi, iz naravnih materialov, kot je les, ter etikete z naključnim ali holografskim ozadjem, zlatotiskom ...

Del sistema sta tudi funkciji odčitavanja črtnih kod in beleženje logov, skupaj z brezrefleksno osvetlitvijo, upravljano nadzornim zaslonom in kodirnim valjem CFK. Kamera za linijsko skeniranje Infinity 4K, ki je v prvi vrsti zasnovana za previjalna stroja Cheetah 500 in Leopard znamke Rosas, se lahko namesti tudi v druge industrijske stroje za dodelavo in tisk etiket.

Med novosti sodi še druga generacijo zmogljivejšega dvosmernega previjalnega stroja Gazelle za tisk različnih vrst etiket. V razvoju razvoju je sodelovalo še ameriško podjetje Graph-Tech, ki je vanj vgradila svojo barvno brizgalno glavo EZ 202 DOD, ki temelji na tehnologiji izpisa Epson S3200. Ta v kombinaciji z enoto UV LED sušenja omogoča serijsko označevanje s privzemanjem podatkov iz podatkovnih baz v realnem času z upodobitveno ločljivostjo 1200 dpi. V barvnem načinu tiska omogoča obdelavo hitrosti do 50 m/min.

Stroj Gazelle II DOD Color je v osnovni konfiguraciji zasnovan z vmesnikom za popolnoma samodejni 100-odstotno zanesljiv nadzor kakovosti, hitrim sproščanjem napenjalnih osi (za preprosto nameščanje in odstranjevanje zvitkov) in napenjanjem traku po krivulji.

Posebnost pa je nova serija fleksotiskarskih enot FP III, ki ponuja podporo tiska zvitkov različnih širin od 330 do 1.100 mm in deluje v načinu globokega tiska z valjastimi rokavi. Vsak valj ima servo pogon, torej pogon brez zobnikov, ki omogoča preprosto menjavo omenjenih rokavov. Fleksotiskarske enote FP III lahko integriramo v različne linijske sestave.

Rosasova četrta novost pa je pametni in kompaktni stroj Deer , ki ima proizvodno zmogljivost hitrosti 400 m/min (z napredno možnostjo obdelave hitrosti vse do 600 m/min). V sestavu vključuje tretji odvijalnih odpadnega materiala, ki predvsem odvaja daljše dolžine neustrezno potiskanega ali obdelanega materiala. Za nemoteno delo je sistem podprt z mizo za spajanje traku z vgrajenimi pnevmatskimi sponami. Deer I podpira širine zvitka od 330 do 1200 mm in razpon formatov do 76 cm. Omogoča uporabo klišejev, aniloks valjev in tudi fleksotiskarskih rokavov.

Več informacij na www.rosas-maschinenbau.de.