Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg predstavil novo generacijo strojev Speedmaster SX 102.
Podjetje Heidelberg je lansiralo novo generacijo strojev Speedmaster SX 102. Stroj je namenjen predvsem komercialnim tiskarnam, ki zahtevajo "visoko produktivnost in kakovost pri izpopolnjevanju zahtev trga". Tipična področja namenjene uporabe so tisk brošur in promocijskih tiskovin ter aplikacij iz posebej tankih materialov (embalažni vložki v farmacevtskem sektorju). Po navedbah Heidelberga naj bi novi stroji z asistenčnimi funkcijami na osnovi umetne inteligence omogočali visoko avtomatiziran proces tako rekoč avtonomnega tiska.

#heidelberg #ofsetnitisk #speedmaster #sx102

Kot poroča Heidelberg, osnovni model ponuja privlačno razmerje med ceno in zmogljivostjo in ga je mogoče konfigurirati vse do avtonomnega izvajanja tiskarskih opravil "push-to-stop". Novi stroji podpirajo tisk pol formata 720x1020 milimetrov (različica 102) in formata 650x940 milimetrov (različica 92). Po podatkih proizvajalca so stroški nakupa tiskarskih plošč za različico 92 do 20 odstotkov nižji v primerjavi z različico 102.

Novi Speedmaster SX 102 je več kot prilagodljiv. Osnovni model je opremljen z uveljavljeno tehnologijo obračanja pol. Vsa krmilna inteligenca tehnološke zasnove strojev Speedmaster XL je na voljo kot opcija za delovanje v načinu "push-to-stop". Sem spada tudi avtomatski sistem za menjavo plošč Autoplate Pro in vgrajena merilna in krmilna tehnologija Prinect Inpress Control. Nadgradnja na različico tehnologije XL vključuje tudi naprednejše funkcije podajanja in vodenja materiala. Novi stroji tiskajo z nazivno hitrostjo 14.000 pol na uro z aktivno funkcijo obračanja pol. Upravljana konzola Prinect Press Center XL 3 osebju omogoča upravljati in spremljati proces tiska z uporabo operacijskega sistema Speedmaster.

Zasnova Speedmaster SX 102 temelji na strojni zasnovi serije Speedmaster CX 104, ki jo je Heidelberg trgu ponudil v letu 2021. Širok obhod z nizko zasnovanimi stopnicami osebju zagotavlja enostaven dostop do vseh enot tiskarskega stroja. Za bolj pregledno in učinkovito delo so enote opremljene tudi s posebnimi signalnimi LED trakovi Intelliline, ki tiskarju že na daljavo sporočajo status delovanja posameznih tiskarskih enot.

Heidelberg ponuja formatni razred 102 že od leta 1975 in je po lastnem prepričanju v tem segmentu vodilni ponudnik na trgu. Do danes je bilo prodanih več kot 100.000 tovrstnih tiskarskih in lakirnih strojev.

Več informacij na www.heidelberg.com.