Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Bobst je na sejmu predstavil sistem za racionalno izdelavo gibke embalaže manjših naklad Master M6.
Bobst je sejmu Labelexpo Europe 2023 predstavil popolnoma avtomatizirano linijo Master M6, ki je namenjena tisku gibke embalaže manjših in srednje obsežnih naklad in etiket brez nosilnega materiala.

#bobst #felskotisk #gibkaembalaza #etiketa #master #m6

Bobst Master M6 je kombinacija tehnologije oneECG za fleksotisk z razširjenim barvnim obsegom in uporabo tiskarskih enot V-Flower, kar omogoča hitro, samodejno menjavo tiskarskih valjev brez potrebe po zaustavitvi stroja in z minimalno proizvedenimi odpadki. Omenjena novost je bila tudi del novega razstavnega koncepta Flex Pack Trail.

Po navedbah Bobsta je sistem Bobst Master M6 profesionalno zmogljiva fleksotiskarska rešitev, ki je digitalizirana in avtomatizirana v največji meri. Ta novost po njihovih navedbah zapolnjuje vrzeli med rešitvami za tisk ultra kratkih naklad opravil gibke embalaže, ki so običajno proizvedene na popolnoma digitalnih sistemih tiska, in CI fleksotiskarskimi rešitvami in rešitvami globokega tiska za tisk tovrstnih opravil obsežnejših naklad. S svojo zasnovo zagotavlja dobičkonosnost tako v realizaciji opravil manjših, kot tudi srednje obsežnih naklad.

Poleg Master M6 Bobst je Bobst pod motom "Poenostavljena proizvodnja etiket" predstavil še sistem Bobst Digital Master 340, ki je modularni in nadgradljivi tiskalni sistem za tisk etiket. Z najnovejšo UV brizgalno tehnologijo omogoča tisk hitrosti do 100 m/min. Obiskovalci so poleg naštetega lahko v živo spoznali tudi delovanje nadzornega sistema Bobst ACCUCHECK, ki je del standardne opreme omenjenega brizgalnega sistema. Ta zagotavlja 100-odstotno neposredno kontrolo kakovosti pri polni hitrosti tiska. Celotna konfiguracija je vključevala tudi fleksotiskarske module in visoko avtomatizirano enoto za izrezovanje za predstavitev celostne proizvodnje etiket od začetka priprave opravila do vključno dodelave.

Več informacij na www.bobst.com.