Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Koenig & Bauer je razvil nov CI fleksografski tiskarski stroj. Naslavlja rastoči trg.
Koenig & Bauer je predstavil naslednjo generacijo CI fleksotiskarskega stroja XD Pro. Kot nov član serije strojev CI-Flexo naslavlja trg gibke embalaže in embalažnih aplikacij iz plastike in celuloznih vlaken.

#koenigbauer #fleksotisk #gibkaembalaza #plasticnaembalaza #ciflexo

Stroj omogoča tisk širine od 1.000 do 1.400 mm s hitrostjo do 500 metrov na minuto. Uporablja barve na osnovi topil ali vode, konfigurirati pa ga je možno z osmimi ali desetimi tiskalnimi enotami. Dodatne spodnje enote omogočajo premazovanje, kaširanje ali lakiranje. Vsi procesi se izvajajo v enem prehodu.

Tipični združljivi tiskovni materiali za nov CI fleksotiskarski stroj so različne folije, materiali na osnovi pene, raztegljivi, skrčljivi materiali, laminati in papir v različnih dolžinah od 330 do 850 mm.

"Trend embalaže, ki jo je mogoče reciklirati, se pospešuje in vse večji poudarek je na oblikovanju in proizvodnji izvorne embalaže na bolj trajnosten način z uporabo tanjših materialov, ki jih je lažje reciklirati," pravi Christoph Müller, izvršni direktor za segment Digital & Webfed družbe Koenig & Bauer.

Dodaja še: "Kot proizvajalec tiskarskih strojev z najširšim naborom strojev v panogi model XD Pro dodatno širi naš portfelj strojev za tisk gibke embalaže. Prepričani smo, da ima vse, kar je potrebno za premagovanje številnih izzivov na trgu. In prepričani smo da bomo dosegli pomemben prodajni uspeh."

Oliver Baar, komercialni direktor produktnega upravljanja pri Koenig & Bauer Digital & Webfed, pojasnjuje: "XD Pro združuje skoraj 50 let izkušenj na italijanskem fleksotiskarskem trgu s sofisticirano integrirano nemško tehnologijo. Je en najboljših v svojem razredu in strankam ponuja odlično razmerje med ceno in kakovostjo, saj ponuja izjemno zanesljivost delovanja, dosledne procese in vsestranskost z vrhunsko aktualno tehnologijo."

Več informacij na www.koenig-bauer.com.