Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fujifilmov novi LuXtreme LED-UV sistem sušenja.
Podjetje Fujifilm ima v svojem portfelju nov sistem LED-UV sušenja. Z LuXtreme je mogoče vsak običajen ozkoformatni fleksotiskarski pretvoriti v sistem s podprtim LED-UV sušenjem in tako izboljšati proizvodnjo etiket.

#fujifilm #luxtreme #led #uv #fleksotisk #etikete

Fujifilm LuXtreme: Visoka jakost sevanja
S podporo hitrosti tiska do 200 m/min in izboljšano stabilnostjo medija Fujifilm LuXtreme lahko poveča fleksotiskarsko produktivnost. Po navedbah proizvajalca z jakostjo obsevanja do 25 W/cm² ponuja 30 do 50 odstotkov večjo obsevanost kot drugi LED-UV sistemi. Z drugimi besedami enako obsevanost s primerljivi sistemi dosega s 30 do 60 odstotki manj LED-UV svetili. Zaradi manjše deformacije medija je posledično izboljšan nadzor skladja tiska in splošna kakovost tiskovin.

Po navedbah proizvajalca nov LED-UV sistem porabi občutno manj energije, zaradi obvladljivosti tiska je manjša poraba materiala in manj odpadka v primerjavi z uporabo konvencionalnih UV sin LED sistemov sušenja drugih proizvajalcev. Ker nov sistem energijsko ni preobremenjen je tudi manj okvar in potrebnega vzdrževanja. Z novim sistemom je povečana splošna produktivnost, hkrati pa predstavlja trajnostno rešitev, saj svetila ne vsebujejo delcev živega srebra. Zaradi sodobne tehnološke zasnove je manj neprijetnih učinkov delovanja (na primer: toplote, ki jo proizvajajo običajne LED sijalke, hrup in smrad) in s tem zagotovljeno boljše delovno okolje.

Po navedbah proizvajalca imajo LED-UV svetila Fujifilm LuXtreme življenjsko dobo do 50.000 delovnih ur. Dolžina svetilke je največ 720 mm in je razširljiva v korakih po 24 mm. Poseben LED adapter omogoča enostavno integracijo v obstoječa držala.

Sistem za strjevanje LED-UV je bil prvič predstavljen na sejmu Labelexpo 2023 v Bruslju (Belgija).

Več informacij na www.fujifilm.com.