Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
FKS/Duplo iSaddle 5.0 odlikuje visoka stopnja avtomatizacije.
FKS je predstavil novo različico sistema vezave FKS/Duplo iSaddle, ki omogoča žično vezavo brošur različnih končnih formatov vse do formata DIN A4. Tako imenovan FKS/Duplo iSaddle 5.0 je po navedbah proizvajalca tudi povsem na novo zasnovan.

#fks #duplo #žičnavezava #isaddle

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nov sistem Omega SRI3 ponuja napredne in prilagodljive možnosti dodelave etiket.
Podjetje A B Graphic International (ABG) je predstavilo novost svojega razvoja, to je sistem za dodelavo etiket Omega SRI3. Posodobljeni model, ki naj bi zagotavljal visoko zmogljivost funkcij ločevanja, previjanja in nadzora etiket v zvitku, ponuja vrsto novih in prilagodljivih možnosti za izpolnjevanje zahtev izdelave etiket tudi v prihodnosti.

#abg #omegasri3 #dodelavaetiket

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tudi dodelava postaja vse bolj digitalna
Raziskave trga kažejo in napovedujejo, da so med ključnimi dejavniki razvoja in obstoja naše grafične dejavnosti pospešena digitalizacija in avtomatizacija procesov, večja uporaba dodelave tiskovin dodane vrednosti, nadaljnja rast spletnega naročanja tiskovin in razvoj spletnih trgovin oziroma ponudb storitev tiska. Že nekaj let se zato v razvoju z digitalno tehnologijo in digitalizacijo procesov hitro razvijajo in spreminjajo vsi vidiki grafične industrije. Ne le priprava in tisk, temveč tudi dodelava postaja vse bolj digitalna.

#dodelava #smernice #trendi

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi troreznik Solit Pro znamke Müller Martini (slika: Müller Martini)
Proizvajalec Müller Martini je glede na prejšnji model troreznika Solit model Solit Pro nadgradil s številnimi inovacijami. Predvsem je izboljšano dovajanje materiala, več možnosti ponuja tudi avtomatizacija. Pretekli model troreznika Solit je bil prvi troreznik na svetu v segmentu srednje zmogljivih rešitev s patentirano tehnologijo SmartPress. Po navedbah proizvajalca ta pogonsko nadzorovana tehnologija omogoča optimalno razpihovanje knjižnega bloka. To pomeni večji pritisk dovoda zraka v zadnji fazi rezanja knjižnega bloka, kar zagotavlja popoln rez.

#mullermartini #trorenzik #solit #solitpro

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Kongsberg je na sejmu Fespa predstavil svojo glavno ponudbo.
Podjetje Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) je na sejmu Fespa predstavilo svojo vodilno digitalno rešitev za rezanje, to je sistem Kongsberg serije C. Poleg tega so predstavili še modularno rezalno mizo Kongsberg X24 in rezkalni sistem CNC MultiCam Apex 3R.

#kongsberg #x24 #multicam #apex