Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
SigmaLine III odslej omogoča dvojni zaporedni prečni rez.
Znašanje, spremenljivo zlaganje in dinamični način razreza so nove možnosti obdelave knjižnih blokov z linijo SigmaLine III znamke Müller Martini. Ta je predvsem namenjena novim oblikam dodelave opravil manjših naklad.

Do zdaj je bil linija SigmaLine funkcijo zgibanja izvajala mehansko z zgibalnim nožem. Odslej je linija zasnovana s posebnim zračnim nožem, zgib se izdela s pomočjo močnega pulza zračnega tlaka. Po navedbah proizvajalca ta način zgibanja omogoča stabilnejšo proizvodnjo tudi pri visokih hitrostih dodelave. Sistem zato lahko doseže zmogljivost obdelave do 305 metrov tiskovnega materiala na minuto.

Tehnologija zračnega noža bi morala omogočiti več proizvodnih možnosti, saj omogoča obdelavo več knjižnih pol hkrati. Z drugimi besedami linija na začetku omogoča znašanje različnih knjižnih pol v znašalnem žepu, kar denimo poleg klasičnega 8-stranega zgibanja omogoča zgibanje 24-strane publikacije v enem prehodu.

Dinamični razrez
Ena med funkcionalnimi novostmi je način dinamičnega razreza. Do zdaj se je postopek rezanja/perforiranja/rezanja izvajal izmenično. SigmaLine III pa odslej lahko prečno reže dvakrat zapored, kar pomeni, da se je mogoče izogniti prečnemu pregibu. Deljivost strani knjižnih blokov se lahko zdaj zaradi dinamičnega načina dodelave prepolovi, posledično to zagotavlja manj praznih strani. Do zdaj se je namreč dogajalo, da je imela določena knjižna pola le 1 vsebinsko stran, preostali del pole, pa je bil prazen. Zdaj na ta način dodelave v knjižnem bloku dodelamo tudi knjižno polo z le do 8-mimi stranmi in tako zagotovimo bolj učinkovito izrabo materiala.

Linija SigmaLine III se običajno uporablja dodelavo knjižnih opravil manjših naklad. Primerna je tako za večja založniška podjetja, kot tudi samozaložniška. Tako kot njene predhodne različice zagotavlja visoko stopnjo integracije v delovne tokove digitalnih spletnih tiskarn, visoka je tudi stopnja avtomatizacije dodelave dodajajo v Müller Martiniju. Ročni posegi tako rekoč niso potrebni.


Več informacij na www.mullermartini.com.