Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Rezanje in žlebljenje s tehnologijo Vector.
Podjetje Schobertechnologies je nedavno predstavilo novi dodelavni sistem RSM520HD-Digi-Varicut, ki je namenjen obdelavi digitalno natisnjenih embalažnih materialov in folij različnih formatov. Za to formatno neodvisnost skrbi hibridna pogonska tehnologija, ki po navedbah proizvajalca med postopkom rezanja in žlebljenja združuje zvezne in nezvezne procese oziroma natisnjene predloge. Vse nastavitve upravljamo preko funkcije In-Setting in se nanašajo na skladnostne oznake tiska. Na ta način z enim naborom orodja pokrijemo različne formate obdelave.

Modularna zasnova
Modularno zasnovan sistem RSM520HD-Digi-Varicut je na voljo v različnih širinah podprtih zvitkov materiala vse do 770 mm. Največja dolžina koraka obdelave pri tem znaša 1.120 mm. Osnovni sestav sistema vključuje vakuumsko krmiljeno vlagalno mizo, na voljo pa je tudi možnost vgradnje avtomatiziranega visoko hitrostnega robota za zlaganje in štetje razrezanih končnih izvodov ("Spider"). Po navedbah proizvajalca robota odlikuje izjemna natančno zlaganja tudi pri najvišjih proizvodnih hitrostih vse do 50 m/min.

Avtomatiziran zlagalni del je zasnovan tako, da omogoča razporejanje iz urejeno zlaganje različnih razrezanih predlog neodvisno od njihove oblike in formata. Možnost kombiniranja različnih formatov in oblik predlog za tisk na format oziroma korak izpisa ter tovrstna večformatna obdelava zagotavljata znatno manj odpadka materiala oziroma njegovo boljšo izkoriščenost. Neodvisna kombinirana raba orodij za rezanje in žlebljenje pa v dodelavi zagotavlja tudi bistveno manjše obratovalne stroške.

Posebnost stroja je tudi sistem upravljanja rezalne mize z režami (GCS), ki zmanjšuje obrabo rezalnega orodja in mu s tem podaljša življenjsko dobo. Za nastavitev stroja lahko uporabljamo tudi v naprej definirana opravila, ki so shranjena v knjižnici opravil, na ta način je izvedba nastavitve stroja tudi bistveno hitrejša. Samodejno iskanje začetnega položaja obdelovalnih orodij (samodejno skladje) zmanjša količino odpadka, za odstranjevanje tega in zagotavljanje 100-odstotne kakovosti izdelkov je v sistem možno vgraditi tudi nadzorni sistem.

Več informacij na www.schobertechnologies.com.