Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Po prevzemu bo Multicam še naprej deloval pod svojim imenom, vendar v okviru podjetja Kongsberg Precision Cutting Systems.
Norveški proizvajalec digitalnih rezalnikov za embalažo, banerje in podobno, Kongsberg Precision Cutting Systems ("Kongsberg PCS") je prevzel ameriškega proizvajalca računalniško krmiljenih obdelovalnih sistemov CNC, rezalnih sistemov in procesesnih rešitev digitalne dodelave, Multicam Inc.
 
S prevzemom Multicama, vključno s pisarnami v ZDA in prodajalnami v Kanadi in Nemčiji, Kongsberg PCS želi razširiti tržni delež v Severni Ameriki in Evropi. Tako bo Kongsberg PCS postal prvi z najbolj raznoliko ponudbo sistemov za digitalno obdelavo in dodelavo materialov. Trgu bodo na voljo različni digitalni rezalni, CNC obdelovalni in drugi dodelavni sistemi.

Prevzem se je zgodil le pet mesecev po tem, ko je družba Opengate Capital prevzelo podjetje Kongsberg PCS in se poskušalo uveljaviti kot neodvisno podjetje. Po izjavah družbe z zasebnim kapitalom ta razume pomen digitalizacije in s tem povezano vizijo podjetja Kongsberg PCS, zato naložba vključuje vizijo rasti podjetja z ponudbo inovacij in dodatnimi naložbami v razvoj. S to strateško kombinacijo bi moral Kongsberg PCS naraščati in razširiti svoj doseg z novimi izdelki in storitvami na širšo, globalno bazo strank.


Poleg krepitve ponudbe si v podjetju Kongsberg PCS želijo širitve na nove trge in področja s tržnim potencialom. Podjetje Multicam ima že uveljavljen in velik doseg na trgu s svojo paleto CNC rezkarjev, laserskih, plazemskih in vodnih rezalnikov in drugih specifičnih rezalnih strojev. Ustanovljeno je bilo davnega leta 1989 in v svoji ponudbi ponuja sisteme za obdelavo pločevine, jekla, trdega lesa, pohištva in tudi termo obdelavo plastike. Po navedbah obeh podjetij je Kongsberg po svetu namestil že okoli 12.000 strojev, Multicam pa okoli 14.000. Podjetje Multicam bo poslovalo še naprej pod istim imenom v okviru poslovne vizije podjetja Kongsberg Precision Cutting Systems.

Več informacij na www.kongsberg.com in www.multicam.com.