Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tako rekoč inteligentni nož vsebuje RFID čip RFID, s katerim je povezan z rezalnim strojem Polar.
Proizvajalec nožev Hagedorn na trg prinaša prvi omrežno povezljiv nož z imenom Intelli-Knife. Tako rekoč inteligentni nož igra ključno vlogo v popolnem nadzoru procesa rezanja. Z uporabo RFID čipa in povezavo z rezalnim strojem je zmožen shraniti različne podatke, kot je njegova trenutna kakovost, kot brušenja in število brušenj. Glede na te podatke rezalni stroj ustrezno optimizira nastavitve rezanja, s čimer zagotavlja optimalen proces razreza.

Rezalni stroj, ki je podprt z omreženo povezavo, pošilja zbrane podatke o nožu, torej okvare, nastavitve in čas delovanja v sistem v oblaku Intelli-Knife Cloud. Tam se ti zbirajo in obdelujejo, s spletnim uporabniškim vmesnikom pa si nato lahko ogledamo različne statistike in poročila. Z omenjenim vmesnikom lahko rešitve Intelli-Knife integriramo tudi v poljubne sisteme BDE/MIS.

Podjetje Polar, ki je sodelovalo v razvoju novega noža, je poudarilo, da je z uporabo omenjenih procesnih podatkov potencial optimizacije procesov rezanja zelo velik. Konkretno na ta način lahko nožu zagotovimo tudi daljšo življenjsko dobo in zanesljivo natančnost rezanja.

Za upravljanje zalog nožev in vzdrževanje teh je na voljo poseben ročni skener, s katerim enostavno preberemo podatke noža z njegovega RFID čipa in jih tako tudi zanesljivo identificiramo.

Intelli-Knife lahko uporabimo tudi v starejših strojih
Po navedbah Polarja je z nožem Intelli-Knife nadgraditi tudi starejše generacije strojev. V rezalne stroje Polar serije E/ED so ti že vgrajeni.

Več informacij na www.intelli-knife.com in www.polar-mohr.com.