Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi troreznik Solit Pro znamke Müller Martini (slika: Müller Martini)
Proizvajalec Müller Martini je glede na prejšnji model troreznika Solit model Solit Pro nadgradil s številnimi inovacijami. Predvsem je izboljšano dovajanje materiala, več možnosti ponuja tudi avtomatizacija. Pretekli model troreznika Solit je bil prvi troreznik na svetu v segmentu srednje zmogljivih rešitev s patentirano tehnologijo SmartPress. Po navedbah proizvajalca ta pogonsko nadzorovana tehnologija omogoča optimalno razpihovanje knjižnega bloka. To pomeni večji pritisk dovoda zraka v zadnji fazi rezanja knjižnega bloka, kar zagotavlja popoln rez.

#mullermartini #trorenzik #solit #solitpro

Nadaljnji razvoj troreznika
Družba Müller Martini z novostjo oziroma troreznikom Solit Pro predstavlja nadaljnji tehnološki razvoj tehnologije trorenzikov. V njem so bile prevzete preverjene in dobro uveljavljene  funkcije predhodnega modela - predvsem tehnologija SmartPress. Poleg tega ima novi troreznik številne nove funkcije, obdeluje pa s 4500 cikli na uro in hitrostjo dovajanja materiala do 7000 ciklov na uro ter možnostjo dovajanja knjižnih blokov debeline do 85 milimetrov.

Solit Pro ima na novo zasnovan podajalnik s posebnim teleskopskim trakom, vlagalnim valjem, zalogovnikom materiala, prenosnimi loputami na rezalno mizo in servo krmiljenim pogonom. Natančno dovajanje predvsem zagotavlja vlagalni valj, posebnost pa je zagotovo potopni podajalnik, ki omogoča enostavno dovajanje novih knjižnih pol. Poleg tega sistem vključuje tudi posebej razvit modul za stiskanje platnic, pri čemer se vlagalni valji prilagajajo debelini obdelovanega kosa v realnem času. Tako  se lahko na spremembe obdelave še bolje odzovemo. V prenovi zasnove troreznika Solit Pro je družba Müller Martini uporabila tudi najnovejšo generacijo pogona in povezanih krmilnih komponent ter optimizirala celoten sistem podmazovanja.

Troreznik s tremi noži za obdelavo trdih in mehkih platnic
Zahvaljujoč novemu dovajalnemu delu je sistem Solit Pro primeren za obdelavo knjižnih blokov z mehkimi (na primer v liniji z Alegro Perfect Binder) in trdimi platnicami (v liniji pred knjigoveškim sistemom Diamant MC). Robustna, iz enega kosa ulita konstrukcija novega modela Solit PRO, omogoča obdelavo doslej največjega razpona formatov knjižnih blokov v svojem zmogljivostnem razredu. S tremi noži sistem zaradi visoke stopnje avtomatizacije omogoča tudi kratke čase menjave opravil, brez menjave orodja in brez dodatne obdelave materiala brez rezalnih oznak.

Prvi trorezniki novega tipa so bili kupcem dobavljeni že v začetku leta.

Več v tiskanem delu www.mullermartini.com.