Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi linijski sistem vezave iCE StitchLiner Mark V znamke Horizon (vir: Horizon Inc.).
Horizon predstavil iCE StitchLiner Mark V, novi neposredni sistem za vezavo z žico. Namenjen je predvsem industrijski proizvodnji brošur z neposredno povezavo s sistemi produkcijskega kapljičnega tiska.

#horizon #icestitchliner #vezavazžico #spenjanje

Po navedbah proizvajalca je mogoče novi sistem vezave kombinirati s sistemi produkcijskega neskončnega tiska različnih uveljavljenih znamk in pri tem zagotoviti visoko stopnjo kakovosti dodelave zaradi optimiziranega vodenja papirja.

Po odvijanju in prečnem rezanju je vsak list posebej poravnan in zgiban. V naslednjem koraku se zgibane pole znesejo v knjižni blok in se kot take v novo razvitem transportnem sistemu vodijo v enoto vezave. Del linije je tudi nova ločevalna enota, ki s pomočjo odčitavanja črtne kode ali drugih oznak omogoča dosledno sortiranje različnih brošur različnih debelin brez zmanjšanja hitrosti delovanja. Na ta način brošure z različnim obsegom strani lahko obdelujemo popolnoma samodejno brez posredovanja operaterja. nova linija po navedbah proizvajalca omogoča dodelavo oziroma vezavo do 6.000 izvodov na uro (12.000 v dvostopenjskem načinu dodelave).

Opcijski podajalnik ovitka CF-50D s posamičnim zgibanjem tega omogoča podajanje šest- in osemstranskih ovitkov ali vstavljanje pol oziroma listov papirja na katerem koli mestu v brošuri. V ta namen lahko linijo vključimo do tri tovrstne podajalnike. Za razširitev proizvodnih možnosti se lahko CF-50D uporablja tudi kot digitalni podajalnik za obdelavo zaporedno natisnjenih posameznih pol iz sklada natisnjenih omenjenih pol.

Zagotavljanje kakovosti in omrežna povezava
Za zagotavljanje kakovosti med celotnim proizvodnim procesom se uporablja poseben sistem sledenja Tracking-System. Ta na primer spremlja identifikacijsko številko opravila (ID), ki služi tudi ločevanju izvodov oziroma obdelanih brošur, preverja zaporedje strani in ustreznost skupnega števila strani. Po želji lahko med seboj primerjamo ovitek z vsebinsko predlogo ter opravimo končni pregled po obrezovanju s treh strani.

S povezavo linije v oblak iCE LiNK lahko vzpostavimo popolnoma omreženo delovno okolje. Na ta način je mogoče spremljati, analizirati in vizualizirati proizvodne procese ter tako povečati njihovo učinkovitost v realnem času.

Več informacij na www.horizon.co.jp.