Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi SigmaLine Compact znamke M'uller Martini pokriva vse možnosti končne dodelave.
Družina rešitev SigmaLine proizvajalca Müller Martini se širi, na dan otvoritve sejma Printing United Expo v Las Vegasu (ZDA) je izvršni direktor Müller Martini-ja, Bruno Müller, za prihodnje leto napovedal novo linijo SigmaLine Compact. Ponudnikom digitalnega tiska naj bi ta omogočila proizvodnjo oziroma dodelavo različnih tiskovin v enem sistemu z manj osebja in manj odpadka. Novost bo podpirala različne dodelavne funkcije: mehko vezavo, trdo vezavo in različne šivane vezave, vključno s spenjanjem.

#mullermartini #sigmaline

S predstavitvijo novega linijskega sistema SigmaLine Compact Müller Martini širi svoj portfelj rešitev za segment digitalnega tiska knjig oziroma knjižnih blokov. Za nov sistem naj bi bili predvsem značilni zelo kratki časi priprave in menjave opravil. Spreminjanje sheme znašanja po navedbah proizvajalca traja le nekaj sekund.

Sistem naj bi bil zasnovan za obdelavo digitalno natisnjenega materiala v zvitku do širine 57 cm, zato je primeren za dodelavo različnih tovrstno izdelanih poltiskovin. V kombinaciji z delovnim sistemom Connex znamke Müller Martini SigmaLine Compact zagotavlja popolnoma avtomatiziran proizvodni tok brez ročnega posredovanja od priprave za tisk do končno dodelanega izdelka.

Patentirana tehnologija Air Heavy
Po navedbah podjetja Müller Martini je največja odlika linije SigmaLine Compact zgibalna tehnološka zasnova na tehnologiji uveljavljenega sistema SigmaLine III (podpora zvitkov materiala širine do 1 metra). Medtem ko večina tovrstnih linij v procesu zgibanja uporablja nož, lijak in podobno, SigmaLine Compact zgibe oblikuje s pomočjo tako imenovanega zračnega noža, ki ga je patentiral Müller Martini. Ta se je v zadnjih letih z razvojem izkazala za učinkovit proces zgibanja neglede na širino obdelave in njeno hitrost.

SigmaLine Compact, ki ima tlorisno zahtevo le 40 m2, odlikuje tudi enostavnejše upravljanje in manj vzdrževanja. Tiskarnam prinaša tudi povečano produktivnost in znatno krajše čase nastavitev in menjave nalogov. Glede na trenutno visoke cene materiala in energije je dodaten argument tudi dejstvo, da z menjavi nalogov ustvarimo manj kot deset metrov odpadka.

Več informacij na www.mullermartini.com.