Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Digitalni sistem za določanje položaja in nameščanje klišejev.
Proizvajalec strojev Kama je nedavno lansiral digitalni pozicionirni sistem CPX 106 za vse ploske reliefne stroje v formatu B1. Programsko podprt sistem je namenjen hitrejšemu nastavljanju klišejev za slepi in vroči tisk.

#kama #cpx106 #formatb1 #relief #kliše

Po navedbah proizvajalca Kama CPX 106 nadomešča dolgotrajno pozicioniranje reliefnih klišejev in finih nastavitev v reliefnem stroju in se lahko uporablja za vse običajne ploske reliefne sisteme formata B1 ne glede na proizvajalca. Čas namestitve klišejev se lahko skrajša tudi do 90 odstotkov.

Programska oprema CPX izračuna ciljni položaj (obrnjen, zrcaljen) in upošteva toplotno razteznost reliefne plošče oz. klišejev. V referenčne podatke je vključen tudi odvoj tiskovne pole, tako da je mogoče klišeje namestiti s pomočjo kamere in upoštevanjem dejanskega odtisa.

Za vse uveljavljene reliefne stroje
Nova namestitvena rešitev Kama je s pomočjo adapterjev združljiva z reliefnimi ploščami različnih proizvajalcev strojev formata B1, kot so Bobst, Gietz ali Heidelberg/MK. Vse reliefne plošče do velikosti 860 x 1.300 mm je mogoče vpeti z CPX 106 z večjo natančnostjo. Ker pripravljalna oz. namestitvena dela potekajo na CPX sistemu ločeno od reliefnega stroja, se poveča razpoložljivost tega za proizvodnjo.

Več informacij na www.kama.info.