Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Za digitalno in hibridno proizvodnjo Müller Martini med drugim predstavlja sedlasti stroj Prinova Digital. (vir: Müller Martini)
Z visoko avtomatiziranim strojem za vezavo z žico Prinova Digital je proizvajalec Müller Martini na dogodku Hunkeler Innovation Days predstavil svojo premierno novost. Na sejmu ke bila razstavljena tudi linija za vezavo Vareo Pro Perfect z aktualnimi nadgradnjami.

#mullermartini #prinovadigital #vareopro #hunkelerinnovationdays

Predstavljeni visokoavtomatizirani sistem za vezavo z žico Prinova Digital je med drugim pokazal, da v pametni tovarni ni več vse le v proizvodnji mehkih in trdih platnic. Tudi šivanje revij, brošur in katalogov se vse pogosteje ne le tiska, temveč tudi digitalno dodela oziroma veže.

Po navedbah proizvajalca novi ​hibridni sistem za vezavo z žico, ki proizvaja z 9000 cikli na uro, ni primeren le kot začetni model digitalne vezave z možnostjo izdelave le 1 izvoda na zahtevo, ampak lahko obdeluje tudi redna in običajna tiskarska opravila.

Napredna linija Vareo Pro
Javnost si je na sejmu lahko spoznala tudi aktualne novosti oziroma nadgradnje linije za vezavo Vareo Pro Perfect. Novi mešani način proizvodnje naj bi tiskarnam omogočal, da proizvedejo mešanico končnih izdelkov z mehkimi platnicami in knjižnih blokov s trdimi platnicami v isti proizvodni liniji, ne da bi jim bilo treba med ti opravili karkoli menjati. Nova rešitev za odlaganje knjižnih blokov izboljša podajanje knjižnih blokov z zanesljivim ločevanjem skladov teh s trdimi platnicami od teh z mehkimi. Sistem je namreč dopolnjen s sortirno rešitvijo, povezano z rezalnim robotom InfiniTrim, ki sortira končne izdelke po različnih kriterijih, ki jih individualno definira operater.

V živo proizvodnja opravil
Müller Martini je na Prinovi Digital v živo predstavil izdelavo sedem digitalno natisnjenih revij v različnih formatih in različicah; ter proizvodnjo hibridnega izdelka, v katerega se poleg digitalno natisnjene vsebine vnašajo še ofsetno tiskane pole in naslovnica. V liniji Vareo Pro pa so proizvedli pet različnih trdih in mehkih vezav s spreminjajočimi se formati zelo majhnih naklad, ki se na koncu inteligentno sortirajo.

Del razstavnega prostora je bil tudi delovni sistem Connex Workflow, hrbtenica digitalne končne obdelave platforme Müller Martini. Z njim so obiskovalcem pojasnili razvoj inovacij za dosledne, visoko avtomatizirane delovne procese s prikazom prednosti neposrednega nadzora in poročanja o proizvodnji z rešitvijo Connex.Info 4.0.

Več informacij na www.mullermartini.com.