Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
IST Metz ponuja Modulux rešitve kot modularne in robustne LED sisteme za aplikacije ozkega fleksotiska.(Vir: IST Metz)
Na sejmu Labelexpo Europe bo proizvajalec UV sistemov IST Metz predstavil svoj portfelj UV in LED sistemov za tisk etiket. Poudarek bo na rešitvah MBSc in modularnih Modulux LED sistemih. Na Labelexpu se bo predstavlja tudi sestrsko podjetje IST Intech, specializirano za visoko zmogljive LED sisteme za digitalni tisk.

#istmetz #labelexpo #modulux #led #uv #intech

Segment Modulux je specializiran za modularne in robustne sisteme za aplikacije ozkega neskončnega fleksotiska. Modulux je registrirana blagovna znamka družbe IST Metz GmbH & Co. KG. Ti LED sistemi so posebej prilagojeni zahtevam trga za tisk etiket. Ne glede na to, ali gre za nadgradnjo ali naknadno opremljanje od osnovnega paketa do različice "all-inclusive", lahko uporabniki prilagodijo celoten paket izdelkov in izbranih storitev glede na njihove potrebe kadarkoli.

Osnovna konfiguracija Modulux rešitev sestoji iz LED enotale, hlajenja, krmilne omarice in krmilne enote. Sistemi imajo električno moč 90-100W/cm in delujejo z valovno dolžino 395nm. Koncept Modulux je namenjen individualnemu prilagajanju konfiguraciji tiskarskega stroja glede na uporabniške zahteve. Osnovno konfiguracijo opreme je mogoče nadgraditi z dodatnimi tehnologijami znamke IST, kot so sistemi serij excimer, inerting ali lamp. Možna je tudi analitika napak na daljavo.

Prilagodljivost v tisku etiket
Zračno hlajeni sistem MBS®c je zasnovan za kombinirano delovanje LED-UV in je pripravljen tudi na morebitno nadgradnjo tiskarskih sistemov z LED-UV sušenjem. Zasnovan je modularno in z visoko močjo delovanja 200 W/cm, kar omogoča, da se UV enota lahko uporablja povsod, kjer uporabniki potrebujejo visoke zahteve sušenja.

MBSc sestoji s posebnimi reflektorskimi URS svetili, ki so sestavljeni iz posebnih hladnih svetlobnih ogledal z več kot 60 različnimi plastmi kovinskega oksida. Po navedbah proizvajalca jih odlikuje zelo dolga življenjska doba in optimalno upravljanje toplote. Tehnologija URS ima bistveno višjo stopnjo odboja kot običajni reflektorji. MBSc enoto lahko namestimo na zunanje ohišje tiskarskega stroja, vse napajalne povezave so samodejno priključne. Optimizirana je tudi količina izpušnega zraka in pretok tega za hlajenje enote, zaradi česar so svetilni deli manj kontaminirani.

UV tehnologija v digitalnem tisku
Sestrska družba IST Intech bo na svojem razstavnem prostoru predstavila rešitve za sušenje z vodnim in zračnim hlajenjem za digitalni tisk etiket. Ti UV in sistemi so modularni in izdelani po meri. Glede na sporočilo za javnost so vsi sistemi opremljeni s tehnologijo pospeševalnika XT8 in imajo zato 30-odstotno večje zmogljivosti v primerjavi s konvencionalnimi tovrstnimi sistemi.

Več informacij na www.ist-uv.de in www.istintech.com.