Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nemško združenje za tisk in medije (BVDM - Bundesverband Druck und Medien) napovedal nov preskusni paket Altona Test Suite 2.0. V celoti bo na voljo konec julija letos.


Ostale dele novega paketa Altona Test Suite 2.0 lahko pričakujemo konec julija letos.

Altona Test Suite - prva izdaja 2004, dopolnitev 2005 - se uporablja po vsem svetu kot standard za preskus združljivosti programske opreme s PDF standardom. Služi kot pripomoček pri upravljanju, uporabi in razvoju PDF-programskih rešitev.

Paket vključuje DVD s testnimi podatki, parametri kriterijev in profili ICC skladnimi s standardi ISO 12647. Vključuje še 8 natisnjenih referenčnih gradiv, od tega šest testnih pol formata DIN A3 natisnjenih znotraj toleranc standarda tiska ISO 12647-2. Vsako gradivo vključuje še po dva izvoda navodil v nemškem in angleškem jeziku. Altona Test Suite 2.0 se tako uporablja za preverjanje skladnosti programske in strojne opreme s standardom PDF/X vključno s korektno barvno upodobitvijo vse od vhoda dokumenta v pripravo do izvoza v tisk.

Paket vključuje osem gradiv, ki so na voljo kot referenčni podatek oziroma odtis/forma: so na voljo kot referenčni podatki ali referenčne odtise na voljo: ATS 2.0 Measure (dopolnjeno), ATS 2.0 roman16-1 (novo), ATS 2.0 Visual (dopolnjeno), ATS 2.0 roman16-2 (novo), ATS 2.0 Technical 1 (dopolnjeno), ATS 2.0 roman16-3 (novo), ATS 2.0 Technical 2 (novo) in ATS 2.0 roman16-4 (novo).

Štiri nove testne forme "ATS 2,0 roman16" vključujejo vse roman16 BVDM referenčne nadzorne elemente, ki omogočajo vizualno in meroslovno vrednotenje primarnih, sekundarnih in terciarnih barv, kožnih in lasnih tonov, prehodov, struktur in upodobljenih podrobnosti. Forme ATS 2.0 roman16,  ATS 2.0 Measure, ATS 2.0 Visual so kot testne forme za ofsetni, časopisni in globoki tisk.

Testna forma Technical 2 je nov del paketa Altona Test Suite 2.0. Namenjena je nadzoru strukturne kompleksnosti podatkov s transparencami (ISO 15930-7, PDF/X-4). Obstoječa različica tehnične forme Technical 1 (PDF/X-3, pokrivanje, tipografija) je sistematično dopolnjena.

Altona-Test-Suite je nastali paket kot skupni projekt nemškega združenja za tisk in medije ( Bundesverband Druck und Medien - BVDM), inštituta European Color Initiative (ECI), inštituta Fogra in inštituta Ugra. Kot partnerji projekta pa so sodelovale priznane tiskarne in dobavitelji grafične opreme in materialov.

Več informacij na www.eci.org.