Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Objavljen nov osnutek standarda PDF/X-6.
Novi standard za izmenjavo podatkov za tisk temelji na trenutni specifikaciji PDF 2.0 (ISO 32000-2) in naj bi po sorodnih standardih PDF/X-1a, -3 in -4 postal naslednji pomemben standard PDF za profesionalno tiskanje .

#pdf #standard #izmenjavapodatkov #xjdf

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Recikliran papir prihrani 78 odstotkov vode, 68 odstotkov energije in 15 odstotkov emisij CO2. (vir: nemška zvezna agencija za okolje)
Nemška zvezna agencija za okolje je objavila posodobljeno oceno življenjskega cikla grafičnih in higienskih papirjev. Glede na vse bilj učinkovite procese izdelave papirja in vse redkejše surovine so v poročilu ugotavljali ali so reciklirani papirji še vedno okolju prijaznejši od izdelkov iz primarne celuloze.

#recikliranje #recikliranpapir #okolje #okoljevarstvo

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Brezplačno dostopen priročnik z opisi tipičnih napak fleksotiska.
V sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto, Univerze v Ljubljani, je z diplomskim delom Luka Skoka pod mentorstvom prof. dr. Deje Muck nastal praktično uporaben priročnik z naslovom Dejavniki kakovosti v fleksotisku. Izpostavlja in opisuje tipične napake fleksotiska, zakaj in kako nastanejo ter kako se jim izogniti oz. jih odpraviti. Da bi nov priročnik dobro služil čim širši javnosti, vam ga podarjamo ob aktualnih božično novoletnih praznikih. 

#prirocnik #fleksotisk #kakovost #ntf #naravoslovnotehniskafakulteta

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Skupina Ghent Workgroup nedavno objavila novo PDF specifikacijo.
Mednarodna delovna skupina Ghent Workgroup (GWG), ki združuje različne segmente tiskarske industrije, je napovedala dokončno in razpoložljivo različico nove osnovne tehnične specifikacije GWG 2022. Zadnja večja revidirana različica specifikacije GWG, standard za izmenjavo dokumentov PDF v grafični industriji, je bila objavljena leta 2015.

#ghent #gwg2022 #pdfspecifikacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Vodnik v eni publikaciji deli večletne izkušnje razvoja kapljičnih rešitev znamke Xaar.
Podjetje Xaar odslej ponuja, da izveste več o tem, kaj je treba upoštevati za uspešen začetek posla s kapljičnim tiskom. Predvsem je potrebno vedeti: zakaj digitalni oziroma kapljični tisk, kakšno barvilo je zanesljivo in katere sistemske komponente potrebujemo?

#xaar #kapljicnitisk #barvilo