Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Skupina Ghent Workgroup nedavno objavila novo PDF specifikacijo.
Mednarodna delovna skupina Ghent Workgroup (GWG), ki združuje različne segmente tiskarske industrije, je napovedala dokončno in razpoložljivo različico nove osnovne tehnične specifikacije GWG 2022. Zadnja večja revidirana različica specifikacije GWG, standard za izmenjavo dokumentov PDF v grafični industriji, je bila objavljena leta 2015.

#ghent #gwg2022 #pdfspecifikacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Vodnik v eni publikaciji deli večletne izkušnje razvoja kapljičnih rešitev znamke Xaar.
Podjetje Xaar odslej ponuja, da izveste več o tem, kaj je treba upoštevati za uspešen začetek posla s kapljičnim tiskom. Predvsem je potrebno vedeti: zakaj digitalni oziroma kapljični tisk, kakšno barvilo je zanesljivo in katere sistemske komponente potrebujemo?

#xaar #kapljicnitisk #barvilo

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Z novo tehnično literaturo lahko prepoznate in odpravite svoje težave v tisku.
Sodelovanje pomeni tudi izmenjavo strokovnega znanja in izkušenj. Sappijevi strokovnjaki so ponudili tehnično literaturo, ki so lahko tiskarnam v pomoč. V njej lahko najdemo marsikaj na temo proizvodnje papirja, upravljanja barv, klimatskega vpliva na papir ...

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200313 e gradiva
Pouk se marsikje seli v spletne učilnice.
Včeraj, 12. marca 2020, je založba Rokus Klett omogočila celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv vsem učiteljem/profesorjem in učencem/dijakom v osnovnih in srednjih šolah, ne glede na to, gradivo katere založbe šole uporabljajo. Enako bo v prihodnjem tednu storila tudi založba Modrijan izobraževanje.
 

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Grafično in fotografsko področje pesti nedosledno urejena terminologija, tudi standardi slovenske različice ne sledijo aktualnemu razvoju izvornih ISO-standardov.
Včeraj, 4.2.2020, je na Slovenskem inštitutu za standardizacijo potekal 28. sestanek članov tehničnega odbora SIST/TC GRT Grafična tehnologija, na katerem smo pregledali SIST- in ISO- standarde. Med njimi je bilo nekatere potrebno razveljaviti oziroma jih nadomestiti z novimi. Obravnavali smo tudi problematiko grafične terminologije predvsem v smeri, kako zagotoviti celostno terminološko podporo vse bolj širokega grafičnega področja.