Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Varna embalaža za hrano je osrednja tema podjetja Henkel, enega vodilnih proizvajalcev grafičnih lepil. Na portalu izmenjave mnenj in znanj »Food Safe Packaging Portal Europe« lahko bralci najdejo številne informacije v angleškem jeziku na temo izdelave živilske embalaže. Henkel je nedavno objavil tudi študijo na temo »Kako to definirati varna lepila za izdelavo živilske embalaže - How to Determine the Safety of a Food Contact Adhesive«.


Avtor je strokovnjak s tega področja, to je dr. Joerg Feesche, ki v študiji razlaga vizijo podjetja Henkel, kako zadovoljiti potrebe strank in živilskih zahtev hkrati.

Pomembna predpostavka zakonodaje o materialih, ki prihajajo v stik z živili, je varovanje zdravja ljudi. Proizvajalci materialov za izdelavo živilske embalaže so odgovorni preveriti, ali ti lahko vplivajo na zdravje ljudi. Po besedah podjetja Henkel za področje lepil, ki prihajajo v stik z živili, ni posebnih regulativ, kar se je zaskrbljujoče.

Dr. Joerg Feesche v poročilu opisuje kriterije za oceno tveganja. Poročilo je za registrirane uporabnike dostopno na spletni povezavi www.henkel.com/foodsafety. Poleg študije so objavljeni tudi terminološki slovar in video vsebine na temo lepil za izdelavo živilske embalaže.

Več informacij na www.henkel.com.