Henkel: nova študija na temo živilske embalaže
- Podrobnosti
- Kategorija: Literatura
Avtor je strokovnjak s tega področja, to je dr. Joerg Feesche, ki v študiji razlaga vizijo podjetja Henkel, kako zadovoljiti potrebe strank in živilskih zahtev hkrati.
Pomembna predpostavka zakonodaje o materialih, ki prihajajo v stik z živili, je varovanje zdravja ljudi. Proizvajalci materialov za izdelavo živilske embalaže so odgovorni preveriti, ali ti lahko vplivajo na zdravje ljudi. Po besedah podjetja Henkel za področje lepil, ki prihajajo v stik z živili, ni posebnih regulativ, kar se je zaskrbljujoče.
Dr. Joerg Feesche v poročilu opisuje kriterije za oceno tveganja. Poročilo je za registrirane uporabnike dostopno na spletni povezavi www.henkel.com/foodsafety. Poleg študije so objavljeni tudi terminološki slovar in video vsebine na temo lepil za izdelavo živilske embalaže.
Več informacij na www.henkel.com.