Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Z novo tehnično literaturo lahko prepoznate in odpravite svoje težave v tisku.
Sodelovanje pomeni tudi izmenjavo strokovnega znanja in izkušenj. Sappijevi strokovnjaki so ponudili tehnično literaturo, ki so lahko tiskarnam v pomoč. V njej lahko najdemo marsikaj na temo proizvodnje papirja, upravljanja barv, klimatskega vpliva na papir ...

Zgibanje in žlebljenje
Ta knjižica razlaga in je v pomoč procesom zgibanja in žlebljenja premazanih papirjev. K njej so priloženi vzorci žlebljenja, ki kažejo vpliv žlebljenja na nadalnji proces dodelave in vedenje papirja.

Upravljanje barv
Obvladajte postopek upravljanja barv v tisku z upoštevanjem nasvetov, praktičnimi primeri in vsebino o temah, kot so svetloba in barva, merjenje barve papirja, optična belila in še veliko več. Brošura je delovno orodje namenjeno tiskarjem.

Kemija papirja, barve in tiska
Končni tiskarski izdelek je običajno sestavljen iz več komponent oziroma uporabo več materialov, kot so papir, tiskarske barve in vlažilna raztopina. Medsebojni vpliv teh komponent je zelo zapleten. Ta brošura nudi pomoč pri tem, kako z njimi optimalno ravnati v praksi.

Podnebje in papir
V tej literaturi lahko dobite vpogled v jasnejši vpliv klime na papir. Vsebuje informacije o pravilnem ravnanju s papirjem v najrazličnejših podnebnih oziroma klimatskih razmerah. Ustrezno ravnanje s papirjem je pomemben predpogoj za njegovo optimalno obnašanje v tisku.

Izdelava papirja
Ta brošuri nazorno predstavlja postopek izdelave papirja, vse od proizvodnje celuloze do izdelave osnovnega papirja in njegovega premaza.

Sappijeva tehnična literatura je na voljo tukaj.

Več informacij na www.sappipapers.com.