Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Objavljen nov osnutek standarda PDF/X-6.
Novi standard za izmenjavo podatkov za tisk temelji na trenutni specifikaciji PDF 2.0 (ISO 32000-2) in naj bi po sorodnih standardih PDF/X-1a, -3 in -4 postal naslednji pomemben standard PDF za profesionalno tiskanje .

#pdf #standard #izmenjavapodatkov #xjdf

Uporabniki naj bi imeli od novega standarda več koristi. Na primer, več izhodnih profilov je mogoče uporabiti v enem samem dokumentu PDF/X-6, kar je posebej priročno v aplikacijah, ki se tiskajo v različnih tehnikah tiskanja in/ali na različnih tiskovnih medijih. Upravljanje barv PDF podpira tudi kompenzacijo črne točke, spektralne barvne vrednosti in večkanalne profile ICC. Na voljo so tudi izboljšave integracije metapodatkov za avtomatizacijo delovnega toka in medmedijski uporabi dokumentov PDF.

Druga različica novega standarda ponuja tudi informacije o standardu CIP4 XJDF, ki kot naslednik prejšnjega standarda JDF omogoča večjo prilagodljivost pri avtomatizaciji procesov in mreženju. S svojo vitalnostjo in prilagodljivo strukturo podatkov XJDF izboljšuje digitalno komunikacijo podatkov vse od vnosa naročil do končne proizvodnje.

Novi standard podpira tudi tako imenovana podatkovna omrežna stičišča, kar omogoča integracijo specifikacije kakovosti in podatkov o kakovosti, ki so pridobljeni v proizvodnji v realnem času. S tem je bistveno boljša podpora mreženja in podatkovne povezave med lokacijami in med podjetji, kar omogoča tiskarnam, da lažje integrirajo svoje procese s procesi svojih partnerjev in strank.

Več informacij na www.bvdm-online.de/whitepaper-PDF2.0.