Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Smernice grafične industrije po svetu kažejo rast spletnega tiska oziroma naročanja tiskovin in grafičnih storitev na daljavo. V ta namen in na to temo bo letos v Münchnu potekal mednarodni simpozij Online Print Sympozium, 21. - 22. februar 2013. Simpozij organizirajo BVDM (nemško združenje za tisk in medije), Fogra (inštitut za barvno upravljanje in standardizacijo) in Zipcon Consulting (svetovalno podjetje).


»Statistike kažejo, da v razvitih državah vsak drugi moški naroča tiskovine preko spleta. Prepričan sem, da je vzpostavitev spletnega načina poslovanja in ponujanja grafičnih storitev ravno tako pomembna, kot sam digitalizacija tiskarn. Spletno okolje in sodobni načini trženja prinašajo dodatne možnosti poslovanja, različne kanale distribuiranja vsebin, dodano vrednost in predstavlja potencial za grafično industrijo. Tovrsten razvoj grafične industrije je v bistvu še v začetnih povojih, a že ponuja veliko število dobičkonosnih možnosti«, je povedal Jens Meyer združenju za tisk in medije.

Andreas Kraushaar, predstavnik Fogre dodaja: »Veselim se udeležbe na simpoziju, ker sem radoveden kakšni so novi tehnični izzivi iz prakse, kako optimizirati in standardizirati sodobne grafične procese v zahtevnih okoljih tiska in dodelave tiskovin«.

»V stalno spreminjajočem se medijskem trgu morajo oblikovalci stalno iskati signale in odzive trga. Spletni tisk je cenovno obetavnejši in strateško potencial za prihodnost poslovanja na grafičnem trgu. Ne le da beležimo rast spletnega trženja tiska, zmagovalci v grafični industriji so zagotovo ponudniki spletnega tiska. Opažamo tudi, da ima vsak spletni koncept tiska svoj pristop, kar je več kot zanimivo«, je dejal Bernd Zipper s podjetja Zipcon Consulting.

Več informacij na www.online-print-symposium.de.