Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Pod geslom »Digitalni tisk z ofsetnim« bo vnovič potekal že 4. Fogrin simpozij, ki bo 18. in 19. junija 2013 v Münchenu. Na razporedu je tudi predstavitev procesnega standarda za digitalni tisk (PSD).


Izkušeni strokovnjaki grafične branže in proizvajalci grafične opreme bodo v 22 predavanjih predstavili digitalne in ofsetne tiskarske novosti.

Za tisk malega formata bodo predstavljene rešitve, ki predvsem tehnološko bazirajo na uporabi tonerja ali barvil za kapljični izpis. Izpostavili bodo ključne prednosti tovrstnih rešitev, kot so produktivnost, stroški tiska in obseg potiskljivosti materialov, na eni strani, pa tudi kvaliteto in upoštevanje ekoloških zahtev z roko v roki po drugi strani. Nedavno je v veljavo prišel procesni standard za digitalni tisk (PSD), ki že s samim pojavom nakazuje smotrnost digitalnega tiska in dejansko veljavo v industriji tiska.

Simpozij je namenjen vsem z zanimanjem digitalnega in ofsetnega tiska malega formata. Predvsem gre za klasične in sodobne tiskarje, ki so že stopili v digitalni svet tiska ali pa vsaj to načrtujejo. Simpozij je primeren tudi za grafičnim oglaševalskim agencijam, kupcem tiskovin, svetovalcem in proizvajalcem.

Več informacij na www.fogra.org.