Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
DZS Grafik je s predstavitvijo Jona Jordana demonstriralo, kako z uporabo rešitev Xrite in Printflow posodobiti upravljaje tiska, da prihranite čas in denar.
Danes, 28.1.2022, se je uredništvo revije Grafičar odzvalo povabilu na podjetniški zajtrk Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič. Ti potekajo na zbornici vsak petek ob 8.30 uri, tema današnjega zajtrka pa je bila grafično obarvana z naslovom Uporaba instrumentov in naprav za kontrolo barv na izdelkih grafične industrije ter v proizvodnji kartona in papirja. Predstavitev je imel Jon Jordan, komercialno tehnični zastopnik pri DZS Grafik d.o.o.

#grafik #barvnoupravljanje #xrite #printflow #exact #dips

DZS Grafik je vodilno podjetje v Sloveniji in širše v regiji s ponudbo na področju knjižne proizvodnje, prodaje grafičnih papirjev, lepenke, tiskarskih plošč, barv, lepil, folij in ostalih grafičnih materialov ter prodaje grafične in programske opreme. Ponujajo tudi storitve »One-Stop-Shop«, saj založnikom omogočajo nakup raznovrstnih tiskovin, tiskarnam pa nakup celotne palete grafičnih repromaterialov na enem mestu. Odlikuje jih dolgoletna tradicija in strokovno grafično znanje.

Tema sestanka je bila predvsem barvno upravljanje z instrumenti znamke X-Rite, zato smo lahko spoznali ponudbo in delovanje denzitometrov, spektrofotometrov in spektrodenziometrov serije Exact, ki poleg ročnega upravljanja z uporabo dodatnega sistema mehanskega vodenja naprave (eXact Auto-Scan in eXact Auto-Scan Pro), omogoča tudi bolj samodejen barvni nadzor tiska po celotni širini pole.

Kot posebnost oziroma bolj napredni pristop barvnega nadzora so predstavili tudi delovanje sistema IntelliTrax2, ki so ga namestili že v skoraj vseh večjih vodilnih tiskarnah v Sloveniji in omogoča profesionalno in bolj učinkovito barvno upravljanje tiska.

sistema IntelliTrax2 brezstično odčitava in vrednosti barvne odtise.
Kot »retrofit« koncept za nadgradnjo starejših tiskarskih strojev, pa tudi novejših, s funkcijami barvnega nadzora tiska, pa so predstavili rešitvi znamke Printflow, Printflow DIPS in Printflow DC – sistem kontinuiranega nadzora tiska.

Rešitev Printflow DIPS (Digital Ink Preset System) je primeren za skoraj vse tiskarske stroje, Z njim na stroju podpremo protokol CIP3 podatkov, kar omogoča samodejno nastavitev barvnikov z uporabo podatkov vaše priprave v formatu  TIFF ali PPF. Na ta način v povprečju gledano skrajšamo pripravo lahko za več kot 10 minut, porabo papirja v fazi priprave na tisk pa za okvirno 100 pol na nalog.

Rešitev Printflow DC prav tako odpravlja ročno upravljanje barvnikov, s kontinuirano analizo barvnega odtisa pa zagotavlja, da se barvniki tudi stalno korigirajo, kar zagotavlja stabilnost in konsistenco tiska skozi celotno njegovo naklado. Tudi ta sistem je združljiv z večino tiskarskih strojev.

Če zaključimo, vse rešitve znamk Xrite in Printflow predvsem zagotavljajo prihranek časa, papirja in financ, pri čemer je zagotovljena korektnost in stabilnost tiska z enostavno uporabo omenjenih naprav. Neglede na ceno, so kalkulacije tudi v praksi pokazale, da se vsakršna investicija v to opremo hitro povrne že v enem letu.

Več informacij na www.dzs-grafik.si.