Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Letos se lahko ponovno udeležite dogodka PDF Days Europe v živo!
Združenje PDF Association letos vnovič ponuja dogodek PDF Days Europe v živo. Lani je ta zaradi pandemije korona virusa potekal popolnoma virtualno. Letos (12. in 13. september 2022) se bodo različni strokovnjaki s področja razvoja PDF podatkov in z njimi povezanih standardov in podatkovnih protokolov predstavili s 33 predavanji in več delavnicami. Predstavljen bo aktualen PDF razvoj in trendi v zvezi s prenosom podatkov formata PDF. Drugi dan dogodka naj bi bil še posebej zanimiv za tiskarsko industrijo.

#pdf #razvojpdf #pdfstandardi #pdfdays

Zanimive vsebine tudi za tiskarsko industrijo
Dvodnevni konferenčni dogodek bo hibriden in bo potekal v Berlinu (Nemčija) v hotelu Novotel Berlin Am Tiergarten z sočasnim spletnim prenosom v živo. Program bo razdeljen na tri vzporedne sklope področij »Tehnologije«, »Implementacije« in »Prakse«. Glavna predavanja bosta imela Peter Wyatt, tehnični direktor združenja PDF Association, in Kenny Swope iz podjetja Boeing (proizvajalec letal).

Druga predavanja bodo delno vodili nekateri drugi uveljavljeni predavatelji, delno pa novi akterji na tem področju. Spekter predavanj je širok in vključuje teme od PDF specifikacij do obrazcev, tiska spremenljivih podatkov in zagotavljanja same varnosti podatkov.

Dogodek bo tudi idealna možnost za mreženje, saj bodo na njem prisotni strokovnjaki s celega sveta, tudi z razvoja standardov PDF (PDF 2.0, PDF/A za dolgoročno arhiviranje, PDF/UA za dokumente brez omejitev in PDF/X predloge za tisk).

Tehnične delavnice za razvijalce
Deep Technical Workshop, delavnice, ki bodo 8. in 9. septembra 2022, nekaj dni pred glavnim dogodkom, bodo vsem udeleženim ponudile priložnost za razširitev in poglobitev lastnega znanja ekosistema PDF. Delavniški dan 14. septembra pa bo vseboval seje za posamezne ponudnike PDF tehnologij oziroma rešitev (člani društva PDF Association).

Celoten program (vključno z vsemi predavanji in delavnicami) najdete na spletni strani združenja PDF Association - https://www.pdfa.org/event/pdf-days-europe-2022/

Več informacij v koledarju dogodkov.