Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Jamnik d.o.o. z NTFjem išče sinergije.
Podjetje Jamnik d.o.o. radi pomagajo mladim, svoje znanje namreč delijo in s tem  dodatno podkrepijo njihov študij. V podjetju pravijo, da naj mladi naj poleg dobrega teoretičnega znanja s fakultet dobijo tudi praktične izkušnje, znanje in usmeritve, s čimer bodo dobro občutili širino industrije.

#embalaža #packaging #jamnik #študij #praksa #fakulteta #študenti 

Pogosto se namreč dogaja, da mladi nastopijo s svojo prvo službo znotraj stroke z nezavedanjem in nepoznavanjem kompleksnosti grafičnih procesov in oddelkov, ki podpirajo delovanje celotnega grafičnega podjetja.

Kaj imajo kot podjetje od tega?
S tovrstnim projektom v podjetju Jamnik študentom dajejo možnost vpogleda v celoten proces zasnove in izdelave embalaže. Na ta način bodo pozneje lažje začrtali svojo karierno pot, se podali v vode, ki jih veselijo, v grafični industriji pa bomo dobili najbolje podkovan kader.

Kaj so storili?
V prihajajočem semestru bodo zato tesno sodelovali z Naravoslovnotehniško fakulteto v Ljubljani, natančneje z oddelkom za Tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Na široko jim bodo odprli vrata podjetja, da si bodo lahko ogledali proizvodnjo, jim ves čas odgovarjali na tehnična vprašanja in podajali koristne napotke.

In kakšen izziv so naložili študentom?
Pri predmetu Embalaža 2 bodo študentke in študenti soočeni z izzivom oblikovanja embalaže za konkretno stranko, perspektivno zagonsko podjetje a:musé candles. V zasnovi embalaže jim bodo dali nekaj omejitev glede same proizvodnje, upoštevati bodo morali tudi zahteve in želje stranke a:muse.

Na koncu semestra bodo izbrali najbolj inovativno dodelano embalažo, za katero bo nekdo celo nagrajen "S poletno šolo v podjetju Jamnik".

Več informacij na www.jamnik.si in www.ntf.uni-lj.si.