Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fogra že devetič organizira simpozij simpozij Color Management v Münchnu.
21. in 22. februarja bo v Münchnu (Nemčija) že 9. simpozij o upravljanju barv. Vseh 21 govorcev je zdaj dokončno izbranih. Praktiki in uporabniki iz tiskarskih podjetij ali skrbnikov blagovnih znamk bodo delili svoje znanje z javnostjo. Trenutno je 200 prijavljenih 200 iz skoraj 20 držav.

#fogra #barvnoupravljanje #simpozij #barvnoujemanje #barvnoskladje #standardizacija

Prvo sejo bodo podrli govorci iz podjetij Procter & Gamble, L'Oréal in Alfred Kärcher. Govorili bodo o barvnem skladju, enotnih barvah in o tem, katere profesionalne rešitve lahko pomagajo.

Poleg običajnega komercialnega tiska je korektnost barv izjemno pomembna tudi na drugih področjih. Kako procesi in razumevanje procesov zagotavljajo optimalne barve v embalaži, kako lahko standardizacija in reference pomagajo v dekorativnem tisku in kako se barve obnašajo onkraj  barvnega obsega CMYK v tisku na tekstil. Vse to bodo udeleženci lahko spoznali na treh različnih srečanjih.

Naj gre za standarde naročnika ali standarde fleksotiska, globokega tiska in drugega tiska embalaže ali dekorativnega tiska. Barvni strokovnjaki tiskarskih podjetij, ponudniki tiska in dodelave ter skrbniki blagovnih znamk bodo predstavili prednosti standardizacije.

Praktični pristop ni zanemarjen. Strokovnjaki bodo v ta namen nudili pomoč pri tem, kako lahko barvno profiliranje natančno deluje v tekstilnem tisku, predstavili bodo profesionalne rešitve za začetnike in profesionalce na področju upravljanja barv, kako deluje nadzorovano barvno usklajevanje in kako je mogoče digitalizirati delovni potek.

Udeleženci bodo lahko spoznali tudi nove trende v oblikovanju strojno berljivih dokumentov, pa tudi, kako umetna inteligenca podpira produkcijo 2D in 3D vsebine.

Več o simpoziju lahko najdete na https://fogra.org/en/events/symposia/colour-management-symposium

Več informacij na www.fogra.org in v koledarju dogodkov.