Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn


Vodilna novinarska fotografska organizacija TIPA Canonu podelila pet nagrad za fotoaparata EOS 5D Mark II in PowerShot G10, za objektiv TS-E 17 mm f/4L, tiskalnik PIXMA Pro9500 Mark II ter HD-videokamero LEGRIA HF S10.



»Osvojiti pet nagrad TIPA in povečati lanski uspeh je za Canon izvrsten rezultat, ki potrjuje našo vodilno vlogo na trgu tehnologij upodabljanja,« je dejal Rainer Fuehres, vodja oddelka Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »Nagrade, ki jih podeljujejo neodvisne in priznane organizacije, kot je TIPA, so velika čast in priznanje naše predanosti upodabljanju.«

Najboljši napredni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat: Canon EOS 5D Mark II
Canonov fotoaparat polnega formata z 21,1 milijona točkami - EOS 5D Mark II - je prvi EOS z možnostjo snemanja videa visoke ločljivosti, ki omogoča zajemanje slik z neverjetno kakovostjo. TIPA je fotoaparat opisala takole: »Hiter, zanesljiv in nevpadljiv digitalni fotoaparat, ki se lahko po kakovosti kosa z najboljšimi profesionalnimi modeli.« Čeprav je kompakten in lahek, premore EOS 5D Mark II novo izboljšano tipalo CMOS in procesor DIGIC 4, ki zmore izvrstno kakovost posnetkov s hitrostjo 3,9 slike na sekundo.




Najboljši napredni kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G10
PowerShot G10 je Canonov najzmogljivejši kompaktni fotoaparat serije PowerShot in prvi iz serije G s širokokotnim 28 mm objektivom s 5-kratnim zoomom in optičnim stabilizatorjem slike. Ocenjevalci TIPE so povedali, da je Canon PowerShot G10 »zelo dobro narejen, njegov ročaj pa omogoča dober nadzor«. PowerShot G10 je idealen za ostre in nezamegljene krajinske posnetke, posnetke arhitekture ali interjerjev. Njegovo tipalo ima 14,7 milijona točk, procesor DIGIC 4 pa zagotavlja visoko kakovost posnetkov.




Najboljši profesionalni objektiv: Canon TS-E 17 mm f/4L
Ultra širokokotni nagibni in premični objektiv TS-E 17 mm f/4L ima najširši zorni kot med tovrstnimi objektivi, na TIPINE sodnike pa je naredil vtis z visoko kakovostjo slik: »Canon TS-E 17 mm f/4L je prava izbira za profesionalne arhitekturne in krajinske fotografe.«




Najboljši napredni foto tiskalnik: Canon PIXMA Pro9500 Mark II

TIPIN odbor je bil presenečen nad tiskalnikom PIXMA Pro9500 Mark II, saj ponuja razstavno kakovost odtisov: »Uporablja 10-barvni sistem ločenih pigmentnih črnil, vključno z mat črno in foto črno barvo. To fotografom omogoča tiskanje na sijajni in brezsijajni papir z izvrstno barvno natančnostjo in razponom, brez potrebe po menjavi kartuš.« Dodatna možnost 16-bitnega izpisa na posamezen kanal daje izjemno mehke prehode tonov pri barvnih in črno-belih fotografijah do velikost A3+ ali 14 palcev širine.



Najboljša napredna HD videokamera: Canon LEGRIA HF S10
Videokamera visoke ločljivosti s pomnilnikom flash je namenjena zahtevnim končnim uporabnikom in prinaša obsežen nabor profesionalnih funkcij, ki so prepričale sodnike: »LEGRIA HF S10 uporablja tipalo CMOS Full HD z visoko ločljivostjo 8 milijonov točk, Canonov objektiv HD Video z 10-kratnim optičnim zoomom in procesor DIGIC DV III za video posnetke izjemne kakovosti.«




###

O organizaciji TIPA
Organizacijo TIPA (Technical Image Press Association) sestavlja 29 fotografskih revij iz 13 držav. Z ocenjevanjem inovativnosti, ergonomičnosti, oblikovanja, enostavnosti uporabe, učinkovitosti, razmerja cena/zmogljivosti TIPA že vse od leta 1991 podeljuje nagrade in amaterskim ter profesionalnim uporabnikom pomaga pri izbiri najboljše opreme. Med TIPINE aktivnosti sodijo tudi anketiranje bralcev pridruženih revij, obiskovanje podjetij in proizvodnih obratov po vsem svetu in ohranjanje stikov z raziskovalnimi in razvojnimi inženirji z namenom slediti evoluciji tehnologij upodabljanja.

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe
Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.

Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     + 386 (1) 530 87 32
Faks:    +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si