Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
150 let družbe Manroland sheetfed - deset let član družine Langley
Zgodovina proizvodnje manrolandovih formatnih strojev je več kot pestra in dinamična. Temeljni kamen za novo ustanovljeno podjetje sta novembra 1871 položila Louis Faber in Adolf Schleicher, poimenovala sta ga Faber & Schleicher. Delovalo je kot združenje za proizvodnjo zmogljivih litografskih tiskarskih strojev. Danes od tega mineva že več kot 150 let.

#manroland #ofsetnitisk #roland

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Ozaveščanje mlajših generacij ustvarja potencialne kupce, uporabnike in nenazadnje grafične poslovneže.
Uredništvo revije Grafičar je preteklih mesecih stopilo v stik z izobraževalnimi institucijami, med njimi so Naravoslovnotehniška fakulteta (Univerza v Ljubljani), Srednja šola za oblikovanje Maribor (SŠOM), FERI - Univerza v Mariboru, IAM - Inštitut in akademija za multimedije in drugi. S tem uredništvo verjame, da bo več kot 200 prejemnikov omenjenih brezplačnih oglednih izvodov še bolj podrobno seznanjenih z aktualnimi trendi in novostmi v grafični industriji.

#graficar #revija #trendi #novosti #graficnevsebine

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetji Avery Dennison in Wiliot sta sklenili partnerstvo za več IoT rešitev, ki bodo koristile ljudem in planetu.
Podjetji Avery Dennison in Wiliot, en pionirjev interneta stvari (IoT - Internet of Things), sta sklenili partnerstvo za razširitev ponudbe interneta stvari in razvoja te na naslednjo raven, ki bo v korist ljudem in planetu.

#averydennison #wiliot #iot #internetstvari

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova številka že na voljo, lahko si jo prelistate tudi v predogledu.
Izšla je 3. številka revije Grafičar za leto 2022. Želimo vam prijetno branje in hvala, ker nas podpirate! Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Dogodek Medijski dan je z brezplačnimi oglednimi izvodi podprl tudi Grafičar.
V organizaciji Inštituta za medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, je 19. maja letos potekal dogodek Medijski dan, katerega podpornik je bila tudi revija Grafičar. Na dogodku so bili navzoči zanimivimi govorci, ki so predstavili dinamičen medijski trg in izzive, s katerimi se soočajo medijski ustvarjalci.

#medijskidan #imedijskekomunikacije #graficar