Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon na 33. mestu Business Weekove lestvice 100 najboljših globalnih znamk.


Canon je pridobil tri mesta na Business Weekovi lestvici 100 Best Global Brands 2009, letnem seznamu 100 vodilnih podjetij na svetu. Raziskavo je neodvisno izvedel Interbrand.

Business Weekova lestvica razvršča 100 vodilnih blagovnih znamk, ki so bile uspešne in so ohranile svoj položaj na današnjem konkurenčnem trgu. Za uvrstitev na lestvico mora vsaka znamka nameniti vsaj tretjino prihodkov za investicije izven matične države, prepoznavna mora biti izven kroga svojih strank ter mora imeti javno dostopne marketinške in finančne podatke.

Canon je bil na 36. mestu lestvice v letih 2007 in 2008. Letos je v poročilu omenjena predstavitev novih digitalnih fotoaparatov in kamer, vključno z EOS-om 7D, inovativnim zrcalno-refleksnim fotoaparatom v seriji EOS. James Leipnik, vodja korporativnega komuniciranja za Canon Europe, Bližnji vzhod in Afriko, je ob tem dejal: »Kljub težkemu letu za globalno ekonomijo je Canon nadaljeval svojo strategijo naložb v inovacije s predstavitvijo vrste zanimivih naprav. Veseli nas, da je Canon pridobil tri mesta na lestvici stotih najboljših znamk, kar kaže na trdnost znamke Canon, ne glede na trenutne gospodarske izzive.«

Znamke so razvrščene glede na vrednost, ki je ocenjena na podlagi odstotka prihodkov, ki ga je moč pripisati znamki, temu pa sledi določanje profila tveganja pričakovanega dobička, ki temelji na vodilni vlogi na trgu, stabilnosti in globalnem dosegu.


###


O Canon Europe
Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 11.000 ljudi v 120 državah Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (EMEA).

Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.