Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Družinsko partnerstvo je preraslo v vodilni položaj na globalnem trgu.

Med finančnimi reformami leta 1948 in ustanovitvijo Zvezne republike Nemčije leta 1949 je Nemčija navduševala svet s tako imenovanimi gospodarskimi čudeži. Po vsej državi so ljudje gradili, načrtovali in izvajali naložbe, izjema ni bila niti tiskarska industrija.


Vodja prodaje podjetja Heidelberg, Nicolaus Reisinger, in družina Mohr so postali dobri prijatelji in prav to prijateljstvo je preraslo v močne poslovne odnose. Podjetji sta svoje izdelke prvič predstavili javnosti leta 1949 na spomladanskem sejmu v Frankfurtu, kjer je Hubert Sternberg, takratni direktor podjetja Heidelberg, prvič dejansko sprevidel moč Hofheim-osnovane družbe. Bil je navdušen nad predstavljeno tehnologijo in široko paleto funkcij razstavljene opreme za razrez. Sternberg je želel dopolniti videno paleto rešitev v smislu dodatnih visoko hitrostnih rešitev. Dejansko je bil prvi dobavitelj tovrstnih naprednejših strojev za grafično podjetje Schnellpressenfabrik Heidelberg (Heidelberg - tiskarna visoko hitrostnega tiska).Za prodajno strategijo je predlagal združitev bratov Rudolf in Karla Mohra, kar je kasneje dejansko pomenilo začetek partnerstva, kakršnega poznamo še danes. V zadnjih šestdesetih letih sta obe podjetji gospodarsko rasti in se razvijali v vodilni sili svetovnega trga. POLAR je prodal preko 130.000 rezalnih strojev visoke hitrosti s pomočjo distribucijskih kanalov družbe Heidelberger Druckmaschinen AG.

POLAR se je ob tej slavnostni priliki zahvalil Heidelbergu za dolgotrajno partnerstvo in še posebej izrazil zahvalo Bernhardu Schreierju, predsedniku upravnega odbora, ki globalno gledano zastopa"Heidelberg world - svet Heidelberga". Alfred Henschel je odnos opisal z enim stavkom: "Ta odnos, ki temelji na partnerstvu in prijateljstvu, je gospodarski uspeh, v katerem smo vedno uživali ... "

Za več obiščite spletno stran www.polar-mohr.com.