Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
IPACK-IMA bo odslej obravnaval tudi neživilske tehnološke teme različnih proizvodnih sektorjev.
IPACK-IMA, specializiran sejem za obdelavo in pakiranje, bo po navedbah organizatorja obravnaval tudi neživilske tehnološke teme, predvsem različne vertikalno in horizontalno prepletajoče tehnologije različnih proizvodnih sektorjev. V letu 2018 je IPACK-IMA zabeležil več kot 74.000 obiskovalcev in 1.500 razstavljavcev. Zaradi pandemije je bil nedavno odpovedan in je načrtovan v terminu od 3. do 6. maja 2022.
Večsektorska fizionomija sejma IPACK-IMA se kaže v razstavnem programu namenjenemu industriji široke potrošnje, s poudarkom na kemično-farmacevtskem sektorju, ki bo po napovedih eno pomembnejših vsaj v obdobju izrednih zdravstvenih razmer. Prav zato organizator sejma vidi številne nove razvojne priložnosti, ki se bodo pojavile vse do leta 2022.

Ne glede na to, ali govorimo o zaščitni opremi, zdravilih in drugih farmacevtskih izdelkih, cepivih, izdelkih za sanacijo okolja, izdelkih za osebno nego in lepoto je sektor pakiranja in embaliranja pred izzivom, kako se odzvati na potrebe potrošnikov upoštevajoč zahteve po okoljski trajnosti.

Iskanje inovativnih in "zelenih" materialov, čedalje učinkovitejši in naprednejši embalažni sistemi, proizvodne tehnologije, serializacija, nadzor kakovosti ... to je le nekaj področij, na katerih kemijsko-farmacevtski sektor predstavlja svojo konkurenčno prednost. Nekaj specializiranih razstavljavcev s tega področja je že potrdilo navzočnost na prihajajočem sejmu IPACK-IMA.

Ker se tehnologije med različnimi proizvodnimi sektorji vse bolj prepletajo bodo v dveh halah predstavljene posebne funkcionalne in univerzalne rešitve primerne za različne sektorje: denimo končni sistemi pakiranja in zlaganja na palete, kodiranja, označevanja in intralogistike.

Več informacij v koledarju dogodkov.