Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Razstavljavci že razkrivajo razstavne podrobosti.
Digitalni sejemski koncept je za lažjo organizacijo udeležencem delno že na voljo, zato že nudi vpogled v profile razstavljavcev, na voljo je tudi vpogled v njihove razstavne teme. Sam dogodek bo potekal od 20. do 23. aprila 2021, svetovna tiskarska javnost bo lahko koristila funkcije konferenčnega dela, mreženja oziroma povezovanja in nenazadnje razstavnega dela. 

Interakcija in predstavitve s pomočjo spletnih sej
Razstavljavcem virtual.drupa omogoča interakcijo z javnostjo preko spletnih sej, na katerih jim bodo lahko predstavili svoj razstavni program, dnevni red predstavitev inovacij ... Obiskovalci za lažjo organizacijo že lahko dostopajo do bazi podatkov oziroma profilov razstavljavcev, o dogodkih in predstavitvah dobijo ažurne informacije in drugo.

Na voljo bodo številna zanimiva predavanja in predstavitve rešitev s področij potencialnih aplikacij digitalnega tiska, avtomatiziranih delovnih tokov, novosti v fleksotisku in kapljičnem tisku, trajnostneih embalažnih rešitev in še in še. Pomemben del tek bodo prispevali tudi partnerji dogodka virtual.drupa: Leonhard Kurz, DuPont de Nemours, efi, Kodak, Komori, BlueCrest, CloudLab, Fujifilm, Hybrid Software, Koenig & Bauer, Mimaki, OQChemicals in Xeikon. Vse v živo prenašane spletne seje bodo na kansje na voljo tudi na zahtevo v videotečnem arhivu, namen te je predvsem zagotoviti dostop do teh vsebin obiskovalcem, ki se sej v živo ne bodo morali udeležiti zaradi časovnih razlik po svetu. V nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih predstavitev vodilnih grafičnih proizvajalcev.

DuPont
DuPont bo v spletnem razstavnem salonu in z interaktivnimi spletnimi sejami v živo predstavil najnovejše novosti fleksotiskarskih rešitev Cyrel® Solutions in rešitev Artistri® Digital Inks za področje tekstilnega in industrijskega tiska.

Fujifilm
Fujifilm bo predstavil nove inovativne izdelke tako v običajnih kot digitalnih procesih tiska. Z njimi bodo po navedbah vodstva Fujifilm dokazali svojo zavezanost grafični industriji in svojim strankam kot dolgoletni partner po vsem svetu.

Xeikonu
Pri Xeikonu bodo predstavili predvsem aplikacije, ki vključujejo digitalni tisk, torej ne zgolj rešitve za digitalni tisk, temveč tudi rešitve, ki ustrezajo različnim proizvodnim potrebam in jih je mogoče povezati v proizvodni proces v različnih stopnjah tega, s čimer je zagotovljena višja proizvodna prilagodljivost. Tako se bodo tiskarji lahko soočali z različnimi in hitro spreminjajočimi se zahtevami trga.

Kodak
Kodak napoveduje predstavitev digitalnega tiskarskega stroja Kodak Prosper Ultra 520, ki je zasnovan na tehnologiji Ultrastream Inkjet in uporabe barvila na vodni osnovi, in tiskarskega stroja Uteco Sapphire Evo W, ki je primeren za tisk gibke embalaže.

Za ogled bo na voljo tudi digitalni tiskarski stroj Nexfinity. Ta peti tiskarski enoti ponuja uporabo velike izbiro posebnih suhih barvil (Dry Inks). V kombinaciji z njim bo predstavljena tudi pogramska oprema Kodak Prinergy On Demand Business Solutions, ki razširja delovne možnosti tako, da vključuje možnost uporabe funkcije MIS/ERP, e-poslovanja in aplikacije za pregledno in zanesljivo delo vseh sodelujočih v procesu. Na ta način je omenjena poslovna platforma avtomatizirana celovita rešitev z najvišjo stopnjo prilagodljivosti.

Predstavili pa bodo tudi nove tiskarske plošče Sonora Xtra XTRA, ki so Kodakove brezkemijske plošče najnovejše generacije. Te omogočajo hitrejšo osvetljevanje, močnejši kontrast slike, izboljšano robustnost in obstojnost, nenazadnje pa tudi manj odpadnih voda in samega odpadka v pripravi na tisk.

Za pripravo bo predstavljen tudi CTP-sistem Kodak Magnus Q800 Platesetter s hitrostjo T. Kot 8-stranski sistem CTP lahko osvetli do 80 plošč na uro. Predstavljen pa bo tudi sistem Kodak Magnus Q4800 Platesetter, ki je nova rešitev za izdelavo plošč največjega formata (XLF).

Kodak vabi udeležence tudi na tri interaktivne spletne seje:
  • Ena delovna rešitev na eni platformi: En dobavitelj. En delovni tok. Celovito vodeno - torek, 20. april: 15.20 - 15.50
  • Digitalna agilnost za spreminjajoči se trg - sredo, 21. april: 15.20 - 15.50
  • Nova tehnologija brezkemijskih plošč omogoča vsem tiskarjem enostaven prehod na zeleno proizvodnjo - četrtek, 22. april: 15.20 - 15.50.
Konica Minolta
V želji po zagonu in vzpostavitvi normalnega gospodarskega stanja vsaj do Drupe 2024 bo Konica Minolta predstavilasvoje zadnje tehnološke novosti. Poleg predstavitve produktov, delovnih procesov in poglobljenih tržnih analiz, bo poudarek tudi na področjih tiska nalepk, embalaže in rešitev za tisk formata B2.

Marbach
Marbach bo obiskovalcem ponudil informacije o vseh vidikih rezanja embalaže.

GEW
Svoje novosti bo predstavil tudi britanski proizvajalec rešitev UV- in LED-sušenja.

PITSID
PITSID bo na svojem virtualnem razstavnem prostoru predstavil svojo celotno ponudbo, kamor spadajo naprave in sistemi za merjenje, preverjanje in vrednotenje skladja, tiskovnega tlaka, tlakov in odmikov valjvev in podobnega. Na voljo bodo tudi rešitve za nadzor UV-sušenja in preizkus vlečenja.

Vsem zainteresiranim bodo tudi različne video vsebine, ki nazorno pojasnjujejo uporabo njihovih naprav in same prednosti uporabe.

Več informacij na virtual.drupa.com.