Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V Konici Minolti se zavedajo neustavljivega vzpona kapljične produkcije.
Konica Minolta je pomemben del neustavljive rasti na trgu inkjet (kapljičnih oziroma brizgalnih) sistemov za tisk in še naprej pomaga strankam pri njihovi digitalni preobrazbi na trgih komercialnega in industrijskega tiska. Digitalna tehnologija omogoča dostop do številnih funkcij, ki jih stranke v sektorjih komercialnega tiska, embalaže in industrije iščejo za dobičkonosne aplikacije.

#konicaminolta #inkjet #kapljicnitisk #brizgalnitisk

V treh letih se je globalni tržni delež podjetja Konica Minolta na področju kapljičnih B2 sistemov potrojil in zdaj znaša 10 %. Pričakuje se, da se bodo številke še naprej povečevale, saj se inkjet tisk še kaže kot pravo gonilo rasti digitalnega tiska. Produkcijski kapljični tisk, ki je bil nekoč rezerviran predvsem za transakcijske aplikacije, je postal izvedljiva in ugodna rešitev za številne aplikacije visoke vrednosti.

Nagrajeni B2 tiskarski stroj Konice Minolte AccurioJET KM-1 serije z UV-črnilom omogoča visoko produktivnost kapljičnega tiska za širši nabor potreb, zato ga zaradi številnih možnosti uporabe imenujejo 'švicarski vojaški nož' tiska, saj strankam pomaga pri iskanju novih možnosti tiska.

Konica Minolta s skoraj 30 namestitvami AccurioJET KM-1 serije samo v Evropi opaža, da njena baza strank vsako leto znatno poveča povprečno količino tiskanih strani. Ne glede na to ali gre za tisk knjig, spletno produkcijo, embalažo, neposredno trženje, komercialni tisk, ali pa se uporablja kot alternativa ofsetnemu tisku, serija AccurioJET KM-1 dokazuje svojo vsestranskost v več proizvodnih linijah. Tiskarski stroj je pridobil tudi akreditacijo INGEDE za zmožnost razbarvanja tiskovin v procesu recikliranja teh (angl. Deinking), tako za nepremazane kot premazane papirje, kar vključuje tudi reciklirane papirje.

Vse te pozitivne lastnosti so razlogi, zakaj stranke v vedno večji družini uporabnikov serije AccurioJET KM-1 podjetja Konica Minolta brez izjeme poročajo o znatnih skokih v povprečnem obsegu strani.   

V raziskavi družbe Keypoint Intelligence so tiskarje vprašali, v katero vrsto opreme za barvni digitalni tisk bodo vlagali v prihodnosti. Brizgalni tisk na splošno je bil izrazito najpogostejši odgovor, sistemi za brizgalni tisk na rezan papir (A in/ali B formati) pa s 34 % druga najbolj priljubljena izbira.

Med megatrende, pri katerih se bo brizgalni tisk razvijal in prispeval k še bolj trajnostnim rešitvam, spadajo pametna embalaža in možnost recikliranja na substratih, kot so kovina, steklo, fleksibilni materiali in trda plastika. To je eden od zaključkov Smithersovega poročila "Prihodnost digitalnega tiska za embalažo do leta 2026".

Tudi stranke družbe Konica Minolta na novo razmišljajo o možnostih za prihodnost. "Priložnosti za AccurioJET KM-1e so v razširitvi asortimana embalaže, proizvodnji visokokakovostne embalaže, ter pridobivanju dodatnih asortimanov, kot so zložljive škatle za embalažni sektor," je povedal Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska v podjetju Konica Minolta. "Možnost tiskanja na različne materiale, na primer na kamniti papir in plastiko, ponuja tudi možnosti za rast v prihodnosti."

Konica Minolta je kot vodilno tehnološko podjetje z globalno pokritostjo in ponudbo lokalnih storitev zavezana k sodelovanju s strankami, da jim pomaga premisliti o možnostih za spodbujanje digitalne preobrazbe in uresničitev več možnosti tiskanja. 

Za nas ni pomembna le prodaja strojev - svoje stranke spremljamo na njihovi poti digitalne preobrazbe in smo jim vedno na voljo. Kot primer vzemimo naše servisne inženirje. Ponosni smo, da imamo 45 specializiranih servisnih inženirjev za KM-1 in KM-1e v 17 državah v Evropi, ki zagotavljajo stalno podporo našim strankam, oziroma kot pravimo mi, našim partnerjem.
Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska v podjetju Konica Minolta

"Priložnosti so povsod. S tesnim partnerskim sodelovanjem pomagamo strankam, da na trajnosten način razširijo možnosti tiska z uporabo novonastale ustvarjalnosti v njihovo nadaljnjo digitalno preobrazbo. Izkušnje naših strank kažejo, da je inkjet tisk v veliki meri trg rasti, v katerega želijo tiskarji vlagati," nam je še povedal Bojan Zupančič.

Več informacij na www.konicaminolta.si.