Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
150 let družbe Manroland sheetfed - deset let član družine Langley
Zgodovina proizvodnje manrolandovih formatnih strojev je več kot pestra in dinamična. Temeljni kamen za novo ustanovljeno podjetje sta novembra 1871 položila Louis Faber in Adolf Schleicher, poimenovala sta ga Faber & Schleicher. Delovalo je kot združenje za proizvodnjo zmogljivih litografskih tiskarskih strojev. Danes od tega mineva že več kot 150 let.

#manroland #ofsetnitisk #roland

Po dveh združitvah je bila leta 1908 ustanovljena družba Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG (MAN AG). Proizvodni obrat v Offenbachu (Nemčija) se je specializiral za razvoj ofsetnih tiskarskih strojev, leta 1911 je trgu prvič ponudil model tiskarskega stroja Roland. To blagovno ime je postalo zgodba o uspehu in ga je kasneje prevzela družba MAN Roland Druckmaschinen AG, ki je bila ustanovljena leta 1979.

Leta 1990 sta bili v podjetje vključeni družbi Plamag Plauen in Miller Johannisberg Druckmaschinen. Leta 2008 je sledila sprememba imena v "manroland", leta 2012 pa v "manroland sheetfed". Leta 2012 se je zato za Manroland začelo novo obdobje.

Več informacij na www.manrolandsheetfed.com.