Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
UV merilna naprava deluje preko mobilne aplikacije. (Slika: IST Metz)
Z UV analizno merilno napravo, ki temelji na mobilni aplikaciji, lahko uporabniki enostavno preverjajo kakovost delovanja UV sušilnih enot. Aplikacijo lahko prenesete brezplačno, osnovni komplet pa vključuje "UV Analyzer Stick" z referenčno belo barvo, polnilec in kabel ter različne merilne trakove.

#istmetz #uv #uvled #uvanalyzer

Po navedbah proizvajalca je nova naprava primerna za vrednotenje vseh vrst UV enot in aplikacij, kjer je potrebna zadostna jakost UV sevanja. Aplikacija prikazuje meritve jakosti žarčenja glede na vrsto UV sušilne enote in spekter njenega UV sevanja, torej klasičnih UV svetil ali UV LED.

Merilni trak se prilepi na podlago in ga UV obsevamo. Odvisno od jakosti sevanja se merilni trak obarva temno modro. Strojni del rešitve nato s pomočjo povezave Bluetooth povežemo z aplikacijo in že lahko vrednotimo. Pred tem je potrebno le še izbrati ustrezno vrsto UV enote, vnesemo lahko tudi dodatne merilne parametre, kot so številka enote, delovne ure, hitrost in razdalja do podlage. Aplikacija prikaže izmerjeno jakost UV sevanja v mJ/cm². To vrednost meritve je mogoče primerjati z referenčno vrednostjo, ki jih pred tem vnesemo v aplikacijo. Izmerjene vrednosti je nato mogoče izvoziti iz aplikacije za zagotavljanje kakovosti in dokumentacijo.

Več informacij na www.ist-uv.de.