Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Koenig & Bauer vlaga v fotovoltaiko in sončno toplotno energijo. Želijo postati proizvajalec tiskarskih strojev s popolnoma ogljično nevtralno proizvodnjo. (vir: Koenig & Bauer)
Nov fotovoltaični sistem na strehi tehnološkega in predstavitvenega centra družbe Koenig & Bauer proizvede približno 200.000 kWh električne energije letno. Gre za prvega od številnih sistemov, s katerimi želi Koenig & Bauer prispevati k varstvu podnebja in spodbujati lastno energetsko samozadostnost. Ob predpostavki specifičnih emisij toplogrednih plinov, povezanih z mešanico električne energije v Nemčiji, fotovoltaični sistem razbremeni okolje za več kot 80.000 kilogramov CO2 na leto.

#koenigbauer #ogljicnonevtralno #energijskasamozadostnost

Koenig & Bauer dosledno izvaja svojo trajnostno pobudo s širitvijo lastnih virov zelene energije na svojem sedežu v ​​Würzburgu (Nemčija). V okviru strategije skupine "Exceeding Print" proizvajalec tiskarskih strojev dela na tem, da bodo njegovi proizvodni obrati do leta 2030 popolnoma ogljično nevtralni.

Z obsežnimi naložbami v fotovoltaične sisteme bo lahko Koenig & Bauer v prihodnosti del električne energije, ki jo potrebuje, trajnostno proizvedel sam na kraju samem. Poleg prispevka k varstvu podnebja je vizija osredotočena tudi na povečanje energetske samooskrbe. Prvi fotovoltaični sistem je že v funkciji, nadaljnji fotovoltaični in solarni toplotni sistemi bodo sledili v prihodnjih mesecih.

Že poleti 2022 je na poklicni šoli Koenig & Bauer v Würzburgu začel delovati nov sistem s solarnimi toplotnimi moduli za ogrevanje vode. Nadaljnji solarni toplotni sistemi za ogrevanje vode so trenutno nameščeni v menzi v Würzburgu in v drugih prostorih za druženje. Poleg dveh nadaljnjih fotovoltaičnih sistemov, načrtovanih za letos v obratu v Würzburgu, obstajajo tudi konkretni načrti na drugih lokacijah skupine Koenig & Bauer za razširitev lastne zelene proizvodnje električne energije s fotovoltaičnimi sistemi.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.