Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Zaveza podnebni nevtralnosti, Siegwerk se pridružuje pobudi za trajnostni razvoj SBTi - Science Based Targets.
Proizvajalec tiskarskih barv in premazov Siegwerk je prvi večji proizvajalec tovrstnih rešitev, ki je podpisal izjavo o zavezanosti pobudi Science Based Targets Initiative (SBTi). Ta poziva podjetja, naj pokažejo svojo zavezanost blažitvi podnebnih sprememb tako, da se javno zavežejo zmanjšanju svojih emisij toplogrednih plinov glede na znanstveno utemeljene cilje.

#siegwerk #sbti #sciencebasedtargetsinitiative

Siegwerk je zavezan postavljanju znanstveno utemeljenih ciljev, kot tudi ciljev ničelnih neto vrednosti emisij, vključno z dolgoročnim znanstveno utemeljenim ciljem. Družba načrtuje, da bo te cilje predložila SBTi v prvi polovici leta 2023. To pomeni, da bo Siegwerk tudi del dveh kampanj »Business Ambition for 1,5°C« in »Race to Zero«. V skladu z definicijo SBTi se šteje, da je cilj znanstveno utemeljen, če ustreza stopnji razogljičenja, ki je potrebna za ohranjanje dviga globalne temperature pod 1,5 °C v primerjavi s predindustrijskimi ravnmi.

SBTi je skupna pobuda projekta Carbon Disclosure Project (CDP), Globalnega dogovora Združenih narodov, Svetovnega inštituta za vire (WRI) in Svetovnega sklada za naravo (WWF). Prijavilo se je že več kot 4000 podjetij. Po navedbah podjetja je Siegwerk prvi večji mednarodni proizvajalec tiskarskih barv in premazov, ki se je pridružil tej pobudi.

Več informacij na www.siegwerk.com in www.sciencebasedtargets.org.