Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Trendi tiskane elektronike, ki rešujejo izzive 21. stoletja.
Bliža se LOPEC, ki bo potekal od 5. do 7. marca 2024 in bo predstavil trende v razvoju tiskane elektronike. Priznani akterji na tem področju, med njimi tudi strokovnjaki podjetja Altana, bodo predstavili, kako se lahko s pomočjo tiskane elektronike spoprimemo z izzivi 21. stoletja. Med drugim bodo obiskovalci lahko spoznali, zakaj tiskana elektronika omogoča, da so sončne celice, baterije za električna vozila in druge naprave bolj zmogljive, ter kaj novega se dogaja na področju materialov in funkcionalnih črnil.

#lopec #tiskanaelektronika #trendi #smernice #digitalizacija #avtomatizacija

Tiskana elektronika ima že več let pomembno vlogo v razvoju novih sodobnih tehnologij, saj združuje znanje tiskarskih tehnologij in elektronike. Podjetje Altana bo v ta namen predstavilo ponudbo Elantas, to je linija izdelkov za tiskano elektroniko s tiskarskimi barvami in storitvami tako za obstoječe kot tudi za povsem nove uporabnike. Predstavljajo jo predvsem funkcionalne, to so prevodne, izolativne in dielektrične sitotiskarske barve, ki ponujajo optimizirane lastnosti tiska ter so obenem prilagodljive. Odlikuje jih visoka odpornost na temperaturo in elastičnost. Še posebej dobrodošle so v proizvodnji potrošniške elektronike. saj pomagajo proizvajalcem izdelati vse manjše in zmogljivejše naprave, pri tem pa prihranijo material in energijo. Izdelki podjetja Altana podaljšujejo tudi življenjsko dobo elektronskih komponent in s tem povečujejo njihovo trajnost.

Portfelj izdelkov Altana se je nedavno razširil s partnerskimi rešitvami zagonskega podjetja Saralon. Gre za specializiranega partnerja za razvoj črnil za tisk elektronike. Elantas po Evropi distribuira predvsem visoko raztegljive srebrne barve, vodno osnovano bakreno barvo ter številna prevodna lepila. S funkcionalnimi črnili Saralon je že mogoče tiskati baterije.

Na dogdoku LOPEC 2024 bo govora tudi o tem, kako se z uporabo tiskane elektronike lahko aktivno oblikujejo globalni megatrendi in kakšen prispevek lahko tiskana elektronika nudi potrošnikom in podjetjem, ne le da obvladajo, ampak tudi čim bolj izkoristijo razvoj 21. stoletja - digitalizacijo, demografske spremembe, preobrazbo mobilnosti in gospodarstvo v smeri večje trajnosti.

Več informacij v koledarju dogodkov.