Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Grafičar je svojo pot začel že davnega leta 1987, mi ga z aktualnim izidom podpiramo 15 let.
Spoštovane bralke, spoštovani bralci, dobavitelji, avtorji in vsi drugi kot del naše družbe, s ponosom naznanjamo, da praznujemo nov mejnik, petnajstletnico uredništva revije Grafičar. Pri tem smo skupaj ustvarjali in sledili razvoju slovenske grafične industrije in medijskih trendov. Grafičar je od ustanovitve letos dopolnil 37 let, pri tem je naših 15 let obdobje, ki odraža našo zvestobo bralkam in bralcem ter hkrati potrjuje nujnost in privlačnost slovenske grafične revije.

#izid #graficar #obletnica #15let #urednistvo #trendi #vizija

V tem času smo bili priča izjemnemu razvoju grafične industrije, ki se je preoblikovala zlasti zaradi hitrega napredka tehnologije. Od uvedbe digitalnega tiska do razcveta virtualne resničnosti in vse večje veljave umetne inteligence smo skozi naše prispevke dokumentirali vsak korak tega potovanja. Več kot 5000 spletnih prispevkov in 90 tiskanih izidov z več kot 700 strokovnimi prispevki govorijo o naši predanosti deljenju znanj, idej in trendov grafične industrije.

Kljub trendom digitalizacije smo posebej veseli vaše izkazane podpore in zvestobe, ki sta nam omogočili uspešen obstanek na slovenskem trgu. S skromno, a vztrajno rastjo števila bralcev se revija Grafičar uveljavlja kot nepogrešljiv vir informacij za grafične entuziaste tako v tisku kot na spletu. Z več kot 1000 tedenskimi bralci na naši spletni strani in širokim dosegom naših družbenih omrežij tudi zunaj meja Slovenije smo ponosni, da smo del globalne grafične skupnosti.

V petnajstletni uredniški zgodovini smo krepili slovenski grafični žargon in skrbno vzdrževali terminologijo področja. S terminološkimi geslovniki, prosto dostopnimi na našem portalu, smo omogočili širjenje znanja in ohranjanje slovenske identitete v grafični industriji. Poleg tega smo za vas spremljali tudi področja standardizacije, digitalizacije, avtomatizacije in še bi lahko naštevali.

Ob petnajstletnici si zastavljamo cilj ostati prisotni v vašem vsakdanu, še naprej prinašati raznovrstne in poglobljene vsebine. Sledili bomo trendom, ki oblikujejo sodobno poslovno okolje, ter vas vabimo, da nas spremljate tako v virtualnem svetu kot na tiskanih straneh.

Hvala vam za petnajst let skupnega ustvarjanja, za vašo podporo in zaupanje. Naj bo prihodnost še bolj kreativna in inovativna!

Z najlepšimi željami.
Uredništvo revije Grafičar