Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fogra in DFTA skupaj na Drupi kot partnerja. (Vir: Fogra)
Raziskovalni inštitut za medijske tehnologije Fogra se bosta tudi letos na Drupi predstavlja skupaj s strokovnim združenjem za fleksotisk DFTA. To partnerstvo se je izkazalo za uspešno že leta 2016. Njun razstavni prostor bo v hali 11, stojnica F71.

#drupa #fogra #dfta #fleksotisk #standardizacija #barvnoupravljanje #svetovanje #certificiranje

"Veselimo se ponovnega osebnega srečanja z našimi mednarodnimi člani in klienti. Številne naše ponudbe kot inštituta za raziskave, certificiranje in testiranje so zdaj digitalizirane: to pomeni, da lahko tiskarska podjetja izvajajo certificiranje PSO tudi preko spleta. Prav tako je možno zaposlene izobraževati na daljavo preko koncepta Fogra Web Academy. Zato je oseben stik za nas še vedno pomemben", pojasnjuje generalni direktor inštituta Eduard Neufeld.


"Kot največja mreža oziroma združenje za fleksotisk v Evropi se veselimo pogovorov z našimi člani in strankami doma in v tujini. Z našima dvema tehnološkima centroma za fleksotisk (TZ) in kompetenčnim centrom za digitalni tisk (CCD) ter našo fleksotiskarsko akademijo ponujamo izobraževanja, delavnice in svetovanja v paketu. Želimo biti jasno vidni na Drupi in postati dostopni mednarodnemu občinstvu. Našim članom ponujamo tudi možnost, da našo stojnico izkoristijo kot točko srečanja in spoznavanja", pravi poslovni vodja pri DFTA, Nicola Kopp-Rostek.

Fogra pokriva področja priprave za tisk, ofsetnega in digitalnega tiska, materialov, dodelave tiskovin ter izobraževanj in simpozijev. Zainteresirani se lahko seznanijo s prednostmi članstva ter različnimi možnostmi certificiranja in testiranja. Ekipa DFTA je obiskovalcem sejma na voljo za vsa vprašanja o fleksotisku in tisku embalaže. Strokovnjaki DFTA nudijo tudi informacije o prednostih članstva v združenju in svetujejo o opremi, ki je na voljo v tehnoloških centrih, ter o ponudbi usposabljanj in nadaljnjega izobraževanja na akademiji.

Glavni poudarek je energetska učinkovitost. Poleg trenutnih raziskovalnih projektov Fogra ponuja različne teste, certificiranje in praktično pomoč na področju varčevanja z energijo v ofsetnem in digitalnem tisku. Predavanja o tej in drugih trajnostnih temah so predvidena v razstavnem konceptu Touchpoint Sustainability. Fogra svojim partnerjem in članom ponuja možnost uporabe stojnice za pogovore s svojimi strankami, potrebna je le rezervacija termina.

DFTA združenje bo na stojnici ponujalo delavnice in različna predavanja v okviru dogodkov Touchpoint Sustainability in Bridging Industry with Research and Education, ponudili pa bodo tudi vodene oglede inovacij "Packaging Printing – Technology and Innovation".

Več informacij na www.fogra.org in www.dfta.de.