Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Leta 2020 je bila Drupa odpovedana zaradi korone, zato je bila letos vnovič organizirana s premorom vse od leta 2016.
Organizator sejma Drupa je v končnem poročilu že objavil najpomembnejše ključne podatke aktualnega sejma. Tehnološke novosti je v skupnem predstavilo 1.643 razstavljavcev (v letu 2016: 1828). Z okoli 170.000 obiskovalci je aktualna Drupa precej zaostala za količino obiskovalcev iz leta 2016 (260.165 obiskovalcev). Nasprotno pa so nekateri razstavljavci poročali o pomembnih poslovnih dogovorih in dosežkih.

#drupa #porocilo #statistika #pregled #zakljucek

Sejem Drupa se je po enajstih dneh zaključila 7. junija 2024. 1643 razstavljavcev iz 52 držav je v sejemskih dvoranah v Düsseldorfu (Nemčija) predstavilo impresivno tehnološko raven razvoja tiskarske industrije. Poudarek letošnjega sejma je bil na digitalnem tisku, avtomatizaciji vključno z robotiko in inteligentnimi programskimi rešitvami, ki so začrtale smernice pametne tovarne. Postalo je jasno, da se digitalne in analogne tehnologije idealno dopolnjujejo in koristijo druga drugi.

20 odstotkov od približno 170.000 obiskovalcev je prišlo iz Nemčije, 80 odstotkov iz drugih držav. Azija je bila zastopana z 22 odstotki, sledila ji je Amerika z 12 odstotki. Obiskovalci sejma so v anketah potrdili, kar so od sejma pričakovali. Približno 96 odstotkov vseh obiskovalcev je namreč potrdilo, da so "bila v celoti izpolnjena pričakovanja", povezana z njihovim obiskom.

Več večjih razstavljavcev, kot so Canon, Fujifilm, Heidelberger Druckmaschinen, HP, Horizon, Koenig & Bauer, Komori, Konica Minolta, Kurz in Landa, poroča o poslih, ki so precej presegli pričakovanja. Pri nekaterih razstavljavcih so bili zastavljeni prodajni cilji doseženi že v prvih nekaj dneh sejma.

dr. Andreas Pleßke (predsednik odbora Drupa) je poudaril izjemen položaj in pomen Drupe: "Drupa predstavlja nove pristope in nove tehnologije kot jih ne izkazuje noben drug sejem. To ni le največja, ampak tudi najpomembnejša globalna platforma za grafično industrijo, saj se na tem vodilnem svetovnem sejmu sreča celotna tiskarska in dodelavna industrija. Sejem je bil hrkati neprecenljiv za navezovanje stikov in iskanje potencialnih strank. Nikjer drugje ni možnosti navezati toliko novih mednarodnih stikov z vsega sveta v tako kratkem času in to na enem mestu."

Sabine Geldermann (direktorica Drupa, Portfolio Print Technologies) je dodala: "Izmenjava mišljenj in idej z ljudmi z vseh celin in z vseh področij grafične industrije je bila izjemno bogata in navdihujoča. Sprejeli smo lahko okoli 50 velikih delegacij iz različnih držav, številna globalno aktivna združenja in organizacije pa so izbrale Drupo kot idealno okolje za svoje konference in sestanke upravnih odborov in podobno."

Naslednja Drupa je načrtovana za leto 2028, točen datum še ni znan.

Več informacij na www.drupa.com.