Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon Europe je prejel deset priznanj za izjemne dosežke v okviru zimskega izbora Winter 2011 "Pick" Awards, ki jih podeljuje neodvisna organizacija za testiranje in raziskave Buyers Laboratory Inc. (BLI). Canon je prejel priznanja za vodilno vlogo na področju rešitev za upodabljanje, s katerimi dokazuje najvišjo raven kakovosti, enostavnost uporabe in storilnost v širokem naboru naprav za pisarniška okolja, produkcijski tisk ter tisk velikega formata.
»Canonova uspešnost v okviru zimskega izbora "Pick of the Year" je pokazatelj moči in širokega nabora izdelkov,« je dejal David Sweetnam, vodja BLI-jevega evropskega laboratorija. »Nagrade so prejeli v različnih kategorijah, od cenovno dostopnih tiskalnikov za domačo uporabo in večfunkcijskih naprav do optičnih bralnikov, tiskalnikov velikega formata in večfunkcijskih kopirnih naprav. Letos smo nagradili tudi rešitev uniFLOW V5, nekaj modelov pa je dobilo priznanje za izjemne dosežke v kategoriji energijske učinkovitosti. Nagrade so prislužene na najtežji način, saj so stroga vzdržljivostna testiranja trajala več kot dva meseca. Kupci so lahko prepričani, da Canon dosega najvišje standarde kakovosti, uporabnosti, trajnosti in zanesljivosti.«

Canon je prejel nagrade v naslednjih kategorijah:
  • Outstanding 71 do 80 ppm A3/Ledger Monochrome MFP (črno-beli večfunkcijski tiskalnik A3, hitrost od 71 do 80 str/min): Canon imageRUNNER ADVANCE 6075/6075i in 51 do 60 ppm A3/Ledger Monochrome MFP (črno-beli večfunkcijski tiskalnik A3, hitrost od 51 do 60 str/min): Canon imageRUNNER ADVANCE 6055/6055i za izvrstno zanesljivost pri preizkusih vzdržljivosti organizacije BLI.
  • Outstanding A4 Personal Printer (osebni tiskalnik A4): Canon i-SENSYS LBP6000 za svojo hitrost, zanesljivost in odlično vrednost za svojo ceno.
  • Outstanding A4 MFP for Small Workgroups (večfunkcijski tiskalnik A4 za majhne delovne skupine): Canon i-SENSYS MF5880dn za dobro uravnotežene funkcije, kot so samodejno obojestransko tiskanje in skeniranje na USB, s čimer se odlično prilega manjšim delovnim skupinam.
  • Outstanding A4 MFP for SMBs (večfunkcijski tiskalnik A4 za mala podjetja): Canon i-SENSYS MF9280Cdn za enostavno uporabo in funkcije upodabljanja, ki ga ločujejo od konkurence.
  • Outstanding Colour Inkjet Wide-Format Small Workgroup Photo Printer (Barvni brizgalni fototiskalnik širokega formata za majhne delovne skupine): Canon imagePROGRAF iPF6350 za odlične rezultate med laboratorijskim preizkusom, še posebej za odlično barvno in črno-belo kakovost tiska.
  • Outstanding Network Scanner (Mrežni optični bralnik): Canon imageFORMULA ScanFront 300/300P za visoko hitrost skeniranja, intuitivno nadzorno ploščo in napredne možnosti dela z različnimi mediji.
  • Outstanding Output Management Solution (rešitev upravljanja tiska): uniFLOW V5 za modularno obliko, s katero nudi uporabnikom enotno rešitev za upravljanje vrste nalog, za katere bi sicer potrebovali več programskih paketov. Zaradi obsežnih zmogljivosti skeniranja in upravljanja tiskanja je BLI prepoznal edinstvenost Canonove rešitve med preizkušenimi dokumentnimi sistemi.

Izbor BLI Winter 2011 "Pick" nagrajuje tudi energijsko najučinkovitejše modele, preizkušene v zadnjih šestih mesecih. Dva Canonova izdelka sta dobila priznanje za izjemno energijsko učinkovitost:

Canon imageRUNNER ADVANCE C5051 in Canon i-SENSYS MF5880dn za učinkovito varčevanje z energijo, ki presega konkurenčne izdelke na testih podjetja BLI. Prav tako je bilo ugotovljeno, da imata oba izdelka oznako ENERGY STAR in sta v skladu z evropsko direktivo RoHS.

Paul Rowntree, vodja trženja za Evropo pri Canon Europe, je dejal: »Osvojitev desetih nagrad za izjemne dosežke s tako raznoliko paleto izdelkov in rešitev - od mrežnega optičnega bralnika Canon imageFORMULA ScanFront 300/300P do visoko zmogljive črno-bele večfunkcijske naprave Canon 6075/6075i imageRUNNER ADVANCE - je čudovit dosežek.«

»Canon zna prisluhniti željam svojih strank in partnerjev in ta spoznanja uporabi za razvoj rešitev, ki ustrezajo njihovim potrebam. Nagrade BLI potrjujejo Canonov položaj na čelu industrije in obveznosti, ki jih imamo za zagotavljanje vodilnih rešitev za upodabljanje na številnih trgih.«

Za več informacij o nagradah BLI obiščite: www.buyerslab.com.


###


O organizaciji Buyers Laboratory
Buyers Laboratory je od leta 1961 vodilni neodvisni laboratorij za testiranje pisarniške opreme in zagovornik poslovnih uporabnikov. Poleg objavljanja industrijsko najbolj celovitih in natančnih poročil o preizkušanju dokumentnih rešitev (www.buyerslab.com/solutions) in naprav (www.buyerslab.com) je organizacija glavni vir obsežne baze podatkov cen in tehničnih podatkov za fotokopirne stroje, tiskalnike, fakse, večfunkcijske naprave ter rešitve. Podatkovna zbirka obsega več kot 13.000 izdelkov, zato imajo sloves industrijsko najbolj zaupanja vrednega in popolnega vira. Baza je na voljo naročnikom na spletu preko bliQ in informacijskih storitev bliQ Solutions Center in omogoča hiter in preprost dostop do poročil terenskega testiranja (BLI's First Look Reports), poročil laboratorijskih testov, poročil o rešitvah in izdelkih BLI.

Dvakrat letno z nagrado "Pick" podelijo posebno priznanje strojni in programski opremi, ki najbolj izstopa v testih. Programske rešitve morajo opraviti poglobljen hands-on pregled, ki se osredotoča na ključne značilnosti za ciljne rešitve na trgu in primerja izdelek z vodilnim izdelkom konkurence. Nagrajeni izdelki se od konkurence ločijo na ključnih področjih, kot so vrednost, nabor funkcij, enostavnost uporabe in upravljanja, združljivost strojne in programske opreme, povezovanje, varnost in podpora. Programske rešitve zaslužijo skupno oceno, ki temelji na lestvici s petimi zvezdicami. BLI-jeva nagrada "Pick" je težko prislužena, kupcem in IT-direktorjem pa nudi zaupanje ter jim pomaga pri odločitvi za nakup. Za večfunkcijske naprave, tiskalnike, bralnike, naprave širokega formata in digitalne kopirne naprave je nagrada BLI edinstvena, saj na podlagi strogih laboratorijskih testov vključuje obsežne preizkuse trajnosti in nedvoumno izpolnjuje pogoje ocene zanesljivosti, ki je glavni dejavnik za odločitev kupcev in IT-direktorjev za nakup.

Poleg testiranja pisarniške opreme za svoje naročnike ponuja Buyers Lab svetovalne storitve za kupce in široko paleto najemnih storitev zasebnega testiranja, ki vključujejo beta in predteste, teste za certificiranje, testiranje potrošnega materiala (kot so tonerji, črnilo in fotoprevodniki), testiranje programske opreme in rešitev ter teste medijev za tisk (recikliran ter navaden papir).

Za več informacij o Buyers Laboratory pokličite +44 (0) 118-977-2000, obiščite www.buyerslab.com ali www.buyerslab.com /solutions ali pošljite elektronsko sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si

PR kontakt:
Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 20 81
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dodatne informacije:
Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si