Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konica Minolta znatno vlaga v EKO sprejemljivost (Eco Vision 2050) - ta je del srednjeročnega okoljskega načrta za leto 2015. Več o sami viziji si lahko preberete tukaj.


Eco Vison 2050.

Dejstvo, da je EKO pot edina in prava pot je dobilo potrditev. Konica Minolta je uvrščena v elitno skupino 100 okoljsko najbolj sprejemljivih podjetij na globalnem nivoju (Global 100 Most Sustainable Corporations). Metodologija oblikovanja rangiranja je odvisna od številnih dejavnikov. Izredno pomembno vlogo pri ocenjevanju pa igra odtis CO2 (CO2 footprint). Konica Minolta se je uvrstila na 70 mesto in je med konkurenčnimi podjetji na prvem mestu. Pravzaprav se je od konkurenčnih podjetij uspelo le enemu uvrstiti v prvih 100 in še to za nami. Vsi napori so bili tako poplačani. Celotni seznam elitne skupine 100 najbolj okoljsko sprejemljivih podjetji si lahko ogledate tukaj.

"Močna zavezanost k oblikovanju in ohranjevanju okolja v katerem živimo je močan del našega vsakdanjega korporativnega obnašanja. Prvič smo dobili potrditev, ko smo bili kot podjetje z energijsko najbolj učinkovitimi in okoljsko najbolj sprejemljivimi aparati za kopiranje, večopravilnimi aparati  in tiskalniki izbrani kot glavni sponzor 15. konference Združenih narodov o klimatskih spremembah, ki je bila od 7. do 18. decembra 2009 v Kopenhagnu na Danskem. Uvrstitev v skupino 100 najbolj okoljsko sprejemljivih podjetij na svetu, sploh pa dejstvo, da smo prvi med konkurenti, nas navdaja z veseljem in zavestjo, da je naša pot začrtana v pravo smer.", pravi generalni direktor Konica Minolta Slovenija Joc Javornik.

Več informacij na:

Konica Minolta Slovenija
Matjaž Babnik
Vodovodna cesta 101
1000 Ljubljana
T: +386 (1) 5680511
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.konicaminolta.si