Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je bil že petič zapored proglašen za eno najbolj priljubljenih in zaupanja vrednih blagovnih znamk v Sloveniji po izboru bralcev revije Reader's Digest. Canon je v vseevropski raziskavi, ki je letos potekala v 16 državah, osvojil naziv Trusted Brand 2011 v kategoriji kamer in fotoaparatov v 13 državah.


Jure Culiberg, direktor podjetja Canon Adria, je ob tem dejal: »Peti zaporedni naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke je dokaz, da Canon med potrošniki v Sloveniji uživa velik ugled. Zaupanje v kakovost znamke in izdelkov ves čas nagrajujemo z novimi rešitvami, ki spodbujajo ustvarjalnost in inovativnost slehernega posameznika. Canonova vrhunska tehnologija je pri tem nepogrešljiva.«

Raziskava med evropskimi bralci revije Reader's Digest se izvaja že enajsto leto, letos pa se je skupini European Trusted Brands pridružila tudi Slovenija, ki je prej raziskavo izvajala samostojno. Prva je bila izvedena leta 2006, od takrat pa je Canon vsako leto osvojil naziv zaupanja vredne znamke med kamerami in fotoaparati, letos s kar 44 odstotki vseh glasov. V raziskavi je sodelovalo 7.000 slovenskih potrošnikov, naročnikov na revijo Reader's Digest, na vprašalnik pa je odgovorilo 1.008 potrošnikov.

Trusted Brand je ena največjih evropskih raziskav o odnosu potrošnikov do izdelkov in storitev široke potrošnje, ki poteka v 16 državah. Pri ocenjevanju znamk sta najpomembnejša dva kriterija, kakovost in osebna izkušnja uporabnika, bralci Reader's Digesta pa ocenjujejo tudi vrednost in ugled znamke. V vseh državah se znamke ocenjujejo v 20 skupnih kategorijah, Slovenija poleg tega 18 lokalnih. V 16 državah je bilo analiziranih 33.005 odgovorov.

Več o izboru Trusted Brand na tem naslovu: http://www.rdtrustedbrands.com/###O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).


Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si

PR kontakt:

Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 20 81
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Dodatne informacije:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:  +386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www.canon.si