Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Wordpress poganja strani velikih, svetovno znanih podjetij.

Wordpress je nastal leta 2003 in najprej ni bil priljubljeno orodje med snovalci spletnih strani. Dolga leta je bil orodje za izdelavo blogov, čeprav je že takrat omogočal nameščanje in uporabo vtičnikov. Spada med odprtokodno programsko opremo (angl. Open Source Software), kar pomeni, da ga lahko vsakdo uporablja povsem brezplačno. Deluje pod okriljem licence GPL (General Public License), kar pomeni, da je izvorna koda dostopna komur koli za uporabo, urejanje kode, prosto razmnoževanje in izboljševanje programa (Reimnitz, 2018). Portal digital.com navaja, da zaseda 61,8 % trga sistemov CMS, poganja pa 30,3 % spletnih strani na lestvici 1000 najbolj priljubljenih (Squirrel, 2021).

#wordpress #izdelavaspletnestrani

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20150525 iprom graf 2
Trend rabe spletnih brskalnikov.
Letos je spletni brskalnik Chrome po priljubljenosti med slovenskimi uporabniki spleta, ki za brskanje uporabljajo namizne in prenosne računalnike, prvič doslej prehitel svojega večnega tekmeca Firefox. Danes Googlovemu brskalniku zaupa že več kot 35 odstotkov uporabnikov, kažejo iPROM-ovi najnovejši podatki o rabi spletnih brskalnikov in operacijskih sistemov med slovenskimi uporabniki spleta. Podatki se nanašajo na letošnji april, raziskava pa je bila izvedena s pomočjo programske opreme iPROM AD Server na vzorcu 1,45 milijona slovenskih uporabnikov interneta.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetji Chili Publish in Xeikon sta se na letošnjem Ipexu v Londonu predstavila kot poslovna partnerja s področja trženja rešitev za izdelavo embalaže.


Primerek embalaže Clics.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Agfa na trg postavila novo različico spletne platforme Storefront 1.3. Predstavlja sistem v oblaku, ki ga lahko koristijo tiskarne in na način gostovanja v oblaku poslujejo kot ponudnik spletnega tiska.


Grafični vmesnik spletnega tiska Agfa Apogee Storefront.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
iPROM je predstavil rešitev SafeMetric™, ki podjetjem in organizacijam omogoča spremljanje spletne analitike z zunanjimi ponudniki analitičnih rešitev v skladu z novimi zahtevami Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), brez kritičnih vplivov na relevantnost pridobljenih podatkov. Z njo Slovenija sledi evropski direktivi o varstvu zasebnosti (ePrivacy Directive) uporabnikov interneta.


Shema delovanja koncepta SafeMetric.